Investera smart: Kina kan spionera på dig genom din teknik

Har du någonsin funderat på säkerheten hos de tekniska enheterna du använder varje dag? En låda som du tar med dig överallt kan vara en potentiell risk. Den är designad i Kina, producerad i Kina och har kinesisk mjukvara. Med flera kameror och mikrofoner som kontinuerligt spelar in video och samtal, skickas allt material till Kina. Vad som sedan händer med denna information är okänt.

Varje enhet har ett unikt ID, vilket gör det enkelt för kinesiska underrättelsetjänster att spåra och övervaka personer inom Försvarsmakten, Säpo, FOI, FMV, Saab, Bofors eller liknande organisationer.

Det är viktigt att vara medveten om potentiella säkerhetsrisker med den teknik vi använder och att vidta lämpliga åtgärder för att skydda vår integritet och säkerhet. Säkerhet bör alltid vara en prioritet när det gäller våra personliga och professionella enheter och information.

Analysera kritiskt vilken teknik du använder och se till att din data och integritet är skyddad mot potentiella hot och intrång. Investera i säkra och pålitliga enheter för att undvika risker och skydda din information på bästa sätt. Det är viktigt att vara medveten om säkerhetsrisker och att agera proaktivt för att säkerställa din säkerhet och integritet i en allt mer digitaliserad värld.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version