Roblox störtar efter anklagelser från investeringsföretaget Hindenburg Research. Företaget förnekar påståendena.

Enligt de senaste uppgifterna från New York-börsen kl. 16.30 ser det ut så här:
– S&P 500-indexet stiger med 0,59 procent
– Dow Jones-indexet faller med 0,09 procent
– Nasdaq Composites-indexet ökar med 0,96 procent

Efter att de tre ledande indexen på Wall Street stängde med nedgång på måndagen, har oljepriset sjunkit med nästan 4 dollar sedan handeln öppnade på de amerikanska marknaderna. Ett fat nordsjöolja (brent spot) handlas nu för 77,06 dollar, en nedgång på 4,09 procent sedan midnatt.

Roblox-aktien faller med över 9 procent i förhandeln. Strax före kl. 16.30 är aktien ned 3,08 procent.

Investeringsselskapet Hindenburg anklagar Roblox för att ha överdrivit viktiga siffror och hävdar att företaget inte har tillräcklig säkerhet för att förhindra att pedofiler använder deras plattform. Roblox har dock avvisat alla påståenden i rapporten.

PepsiCo har sänkt sina försäljningsförväntningar för 2024 på grund av förändrade köpmönster bland amerikanska konsumenter. Företaget har också publicerat resultat för tredje kvartalet, där omsättningen minskade till 23,31 miljoner dollar från 23,45 miljoner dollar året innan.

I veckan väntas inflationsdata från USA, där Fed-topp Adriana Kugler uttryckt stöd för ytterligare räntesänkningar om inflationen fortsätter att sjunka. Kärninflationen i USA förväntas ligga på 3,2 procent i september, samma nivå som i augusti.

Aktiviteten på Kinas aktiemarknad har varit hög, med stor tillströmning av investerare från fastlandet när börsen i Hongkong har backat. Efter en veckas stängning öppnade de kinesiska börserna med skyhög aktivitet och marknadsvärdet ökade med över sex miljarder kronor på morgonen enligt Reuters.

Denna analys visar på den senaste utvecklingen på finansmarknaden, med fokus på Roblox, PepsiCo och den kinesiska aktiemarknaden. Det ger en överblick över de viktigaste händelserna som påverkar investerare och konsumenter, samt ger insikter om hur dessa händelser kan påverka ekonomin och individens privatekonomi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version