Hannah Gutierrez Reed erkänner sig skyldig – Fängelsestraffet kan övergå till skyddstillsyn

Hannah Gutierrez Reed, vapenansvarig under Alec Baldwins film ”Rust”, erkänner sig nu skyldig till att ha tagit med sig ett vapen in på en bar i Santa Fe. Erkännandet gör att hennes fängelsestraff kan övergå till skyddstillsyn.

Efter den uppmärksammade dödsskjutningen under inspelningen av filmen ”Rust” dömdes hon mot sitt nekande till 18 månaders fängelse för vållande till annans död. Domen är överklagad och ska upp i högre instans.

Nu har hon erkänt sig skyldig till att några veckor före filminspelningen ha tagit med sig en pistol in på en bar i Santa Fe där vapen är förbjudna. Enligt hennes försvarsadvokat kan hon därmed släppas från fängelset i juni 2025 för att i stället få straffet omvandlat till skyddstillsyn hemma i Arizona. Hon måste också genomgå ett drogbehandlingsprogram.

Gutierrez-Reed kom till rättssalen i handklovar och fotbojor.
– Jag skulle vilja be rätten om ursäkt och tacka för dagens dom, sade hon.

Analys:
Hannah Gutierrez Reed, som tidigare förnekat sin inblandning i dödsskjutningen under inspelningen av filmen ”Rust”, har nu erkänt sig skyldig till att ha tagit med sig ett vapen in på en bar i Santa Fe. Denna omvändning kan leda till att hennes fängelsestraff omvandlas till skyddstillsyn, vilket är en betydande utveckling i fallet. Det visar på vikten av att ta ansvar för ens handlingar och konsekvenserna som följer. Det är också en påminnelse om att lagen och reglerna måste respekteras för att undvika allvarliga konsekvenser för ens liv och framtid.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version