De amerikanska börserna sjunker från början av måndagseftermiddagen, medan bioteknikföretaget Scholar Rock skjuter upp mer än 300 procent.

Börsindexen ser ut som följer klockan 16.50:

– S&P 500-indexet är ner 0,31 procent
– Dow Jones-indexet faller med 0,30 procent
– Nasdaq Composites-indexet är ner 0,39 procent

Oljepriset har stärkts med cirka 1,5 dollar sedan senaste handeln i USA. Ett fat Nordsjöolja (brent spot) handlas för 79,64 dollar, en ökning med 1,52 procent sedan midnatt.

Kritik riktas mot dubbelräntesänkningen i september, och marknaden prissätter nu in en 80-procentig sannolikhet för en enkel räntesänkning på 0,25 procent i november.

Långräntorna har också stigit efter jobbtalen. Räntan på tioåriga amerikanska statsobligationer har passerat 4 procent, medan tvååringen ligger på 3,9785 procent.

Bioteknikföretaget Scholar Rock har stigit med mer än 246 procent i förhandeln efter positiva resultat i en studie för deras läkemedel riktat mot personer med spinal muskelatrofi.

Jefferies har sänkt teknikjätten Apple från köp till behåll, medan världsmarknaderna visar en uppgång med Madrids Ibex-index upp nära 1 procent och Tokyos Nikkei-index upp mer än 2 procent.

Analyserat och förklarat på ett enkelt sätt: Börserna i USA är ner, oljepriset har stigit, räntorna har ökat och världsmarknaderna visar en ökning. Bioteknikföretaget Scholar Rock har fått ett enormt lyft efter positiva resultat, medan Apple har fått en sänkning från Jefferies. Detta kan påverka investerare och deras beslut om aktieplaceringar och finansiella strategier.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version