“Teaterföreställningen “Dödshatarna” – En recension av en unik teaterupplevelse på Moment teater i Stockholm”

Drömmen om evigt liv har inspirerat många att utforska olika metoder för att förlänga sin existens. På Moment teater möter vi en grupp dödshatare som strävar efter att leva för evigt, inte genom extravaganta åtgärder utan genom vardagliga insatser. Denna kvartett, bestående av Josefin Ankarberg, Amanda Krüger, Alexander Ohakas och Freddy Åsblom, tar oss med på en resa där de utforskar tanken på odödlighet på ett mer jordnära sätt.

Föreställningen tar plats i en småländsk by där invånarna lever ett långt liv, och här försöker gruppen socialisera sig för att öka sin livslängd. Med en blandning av humor, frustration och existentiella frågor lyckas skådespelarna fånga publiken och skapa en stark upplevelse. Regisserad av Josefin Ankarberg och med scenografi av Åsa Berglund Cowburn, tar “Dödshatarna” oss med på en resa från en nostalgisk 70-talsmiljö till en dystopisk framtidsscen. Genom en mix av absurditet och allvar berör föreställningen djupare frågor om liv och död.

En av höjdpunkterna i föreställningen är Freddy Åsbloms roll som hälsopuritanen Donny, vars kamp mot dåliga kostvanor och hälsostrul ger en extra dimension till berättelsen. Genom musik, framförd av Erik Stenberg, lyckas “Dödshatarna” skapa en känsla av evighet och frihet från livets börda. En föreställning som inte bara underhåller utan också väcker tankar kring vår strävan efter ett meningsfullt liv.

Sammanfattningsvis är “Dödshatarna” en teaterupplevelse som tar oss med på en resa genom livets olika faser, fylld av humor, djup och existentiella frågor. En föreställning som påminner oss om vikten av att leva i nuet och uppskatta det som verkligen betyder något i livet. Genom en unik mix av scenkonst och musik lyckas “Dödshatarna” beröra och engagera publiken på ett sätt som få föreställningar kan göra.”

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version