I dag 15:31: Amerikanska aktiemarknaden rusade ner på den första handelsdagen denna vecka. En analys av de ledande indexen vid stängning visade att S&P 500-indexet föll med 0,96 procent, Dow Jones-indexet med 0,94 procent och Nasdaq Composites-indexet med 1,18 procent.

Oljepriset steg nära 3 dollar sedan handeln i USA. Nordsjöolja (brent spot) handlades för 80,90 dollar, en ökning med 2,92 procent sedan midnatt. Enligt Ole Hansen, råvarustrateg på Saxo Bank, kan ökningen kopplas till oro för försörjningsproblem i Mellanöstern.

En orkanvarning skickade försäkringsaktierna nedåt. Oro för skadeomfånget av orkanen Milton ledde till nedgångar för försäkringsbolagen på den amerikanska börsen. Universal Insurance föll nära 20 procent, medan RenaissanceRe och Everest Group sjönk med cirka 9 procent.

Trump Media & Technology-aktien ökade med 11,43 procent efter Elon Musks deltagande på Trumps valkampanj i Butler, Pennsylvania. Marknaden reagerade positivt på Musk’s fulla stöd till Trump efter ett attentatförsök i juli.

Kritik riktades mot Fed för dess dubbla räntesänkningar i september. David Roche, grundare och strateg på Quantum Strategy, anser att Feds beslut kan verka populistiskt och panikartat.

Denna vecka kommer flera S&P 500-företag att presentera sina resultat för tredje kvartalet, inklusive flera banker. Bioteknikföretaget Scholar Rock ökade med 362 procent efter positiva resultat från en studie om deras medicin för spinal muskelatrofi. Apple, å andra sidan, fick en nedgradering från Jefferies på grund av för höga förväntningar på iPhone 16 och 17, vilket resulterade i en nedgång på 2,25 procent.

Sammanfattningsvis visar denna analys att det finns olika faktorer som påverkar aktiemarknaden, inklusive geopolitiska händelser, företagsresultat och centralbankens beslut. Det är viktigt att vara medveten om dessa faktorer för att kunna fatta informerade beslut om ens ekonomi och investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version