Luleå tekniska universitet lanserar kompetenscentrum för elitidrottande – 72 idrotter erbjuds för att kombinera idrottskarriär med universitetsutbildning

För att underlätta för studenter att kombinera sin idrottskarriär med en universitetsutbildning, har Luleå tekniska universitet lanserat ett kompetenscentrum för elitidrottande. Detta är en särskild satsning som fokuserar på alpint, skidskytte, längdskidor och skidorientering, men erbjuder också utbildning inom 72 andra idrotter. Albin Henriksson, som är förstårselev med alpin inriktning på LTU, berättar att utbildningen ger en trygghet efter avslutad idrottskarriär.

Analys: Luleå tekniska universitets nya kompetenscentrum för elitidrottande erbjuder en unik möjlighet för studenter att fortsätta sin idrottskarriär samtidigt som de får en universitetsutbildning. Detta kan vara ett fantastiskt alternativ för idrottare som vill säkerställa sin framtid efter att deras idrottskarriär är över. Att kunna kombinera idrott med utbildning kan öppna dörrar för nya karriärmöjligheter och ge en stabil grund för framtiden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version