Oljeprisfall på grunn av Libyas tilbakevending til markedet

Oljeprisen har falt kraftig tirsdag kveld. Nordsjøolje handles for rundt 77 dollar, en nedgang på 4,9 prosent siden midnatt. Samtidig faller amerikansk lettolje med 4,9 prosent til drøyt 73 dollar. Årsaken til dette er at Libyas olje nå er tilbake i det fysiske markedet etter en langvarig stans, ifølge direktør Nadia Martin Wiggen i hedgefondet Svelland Capital.

Wiggen påpeker at mens Midtøsten handler om hva som kan skje, er det Libya som faktisk skjer. Produksjonen i Libya har vært begrenset på grunn av konflikter mellom politiske fraksjoner. Selv om det ble annonsert at produksjonen hadde startet igjen, trodde ikke markedet på det før oljefatene faktisk ble lastet.

Analytikere mener at oljeprisen har svingt mye den siste tiden, delvis på grunn av mangel på stimulans fra kinesiske myndigheter. Selv om Kina har annonsert flere stimulanser nylig, tar det tid før disse tiltakene påvirker oljemarkedet direkte.

I tillegg har den geopolitiske spenningen bidratt til volatilitet i oljemarkedet. Spekulasjoner om et forestående israelsk angrep på Iran har påvirket prisene, selv om angrepet ennå ikke har skjedd.

Samlet sett viser denne analysen at Libyas tilbakevending til markedet, kinesiske stimuli og geopolitiske spenninger har alle påvirket oljeprisene. Det er viktig for investorer å være oppmerksomme på disse faktorene for å kunne ta informerte beslutninger om sine finanser.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version