Holly Willoughby ‘knew’ om Phillip Schofields pedofila bror innan rättegången enligt nya rapporter

Enligt nya rapporter, Holly Willoughby "visste" om Phillip Schofields pedofila bror inför rättegången. Det sägs att Holly, 43, ‘stöttade’ sin tidigare kollega innan rättegången, trots att hon enligt rapporter blev överraskad av brodern Timothys brott.

Phillips 54-åriga bror dömdes i april 2023 för 11 sexuella övergrepp mot ett barn mellan oktober 2016 och oktober 2019, inklusive två för sexuell verksamhet med ett barn.

The Mirror hävdar att Phillip, 62, informerade Holly en månad efter Timothys arrestering 2021 och att Holly till och med hyllades för att vara ‘verkligen stöttande av vad han gick igenom’.

En vän berättade för tidningen: ‘Det finns en berättelse – okorrigerad av Hollys team – att hon blev överraskad av nyheterna om sin brors rättegång och var rasande på honom för att hålla henne i mörkret om det.

Men när det blev ‘dåligt för hennes varumärke’, förstod Holly snabbt ryggen mot den före detta This Morning-stjärnan när Timothy ställdes inför rätta i maj.

En källa berättade för MailOnline att Holly är irriterad över dessa påståenden och insisterade på att det inte finns en gnutta sanning i det.

The Sun rapporterade att Holly ‘började bygga en mur mellan dem eftersom hon visste att det kunde se dåligt ut för hennes namn’.

En vän berättade för tidningen: ‘Phil känner att han blev sparkad på grund av den dåliga pressen kring sin bror. Alla visste om Tim – inklusive Holly.

‘De hade ett sminkrum bakom kulisserna på This Morning, där Phil först samlade pålitliga vänner inklusive Holly och berättade för dem, tårögt, om sin bror. Holly höll hans hand och var super snäll.

‘Men Phil känner att hon distanserade sig från det offentligt eftersom det var dåligt för hennes varumärke. Holly blev stöttad av Phil och var förkrossad över vad hans bror hade gjort.

The Mirror hävdar att Phillip meddelade Holly en månad efter Timothys gripande 2021 och Holly blev till och med lovordad för att vara ‘verkligen stödjande genom det han gick igenom’.

Men när det blev ‘dåligt för hennes varumärke’ förstås Holly snabbt ryggen till den före detta This Morning-stjärnan när Timothy ställdes inför rätta i maj (Holly avbildad i september).

En källa berättade för MailOnline att Holly är irriterad över dessa påståenden och insisterade på att det inte finns någon sanning i det (Avbildad 2023).

Det kommer efter att Phillips text till Holly mitt under hans karriärs fall rapporteras ha avslöjats.

Presentatören lämnade ITV-showen förra maj efter en ‘oöverlagd’ affär med en junior kollega.

Strax efter distanserade sig Holly från sin före detta bästa vän och under en ‘högt strategiserad’ återkomst till This Morning-soffan i juni 2023, när hon berättade för tittarna att hon hade blivit ‘skakad, sviken och oroad’.

The Mirror hävdar nu att Phillip anklagade Holly för att inte ha kommit till hans undsättning när hans karriär låg i ruiner och sa till henne via WhatsApp: ‘Du föll mig’.

Publikationen hävdar att han sågade Holly dagen innan nyheten om hans avsked från This Morning blev offentlig för att hon inte stöttade honom.

En källa berättade för tidningen: ‘Förutom att han sa att hon hade fällt honom, sa han att han inte kunde tro att hans TV-syster skulle göra detta mot honom.’

Han bad också henne om ett offentligt stöd som en kommentar eller bild på dem tillsammans för att dämpa mediestormen, men hans böner ignorerades, hävdar den nya rapporten.

‘Han kände att det var en enkel gest som kanske hade räddat hans jobb och hennes vägran att göra det avslutade honom effektivt. Att tro på TV-kemin var grunden för This Morning-formatet,’ lade en källa till.

Det kommer efter att Phillips text till Holly mitt under hans karriärs fall rapporteras ha avslöjats (sett på Dancing On Ice 2023).

The Mirror hävdar nu att Phillip anklagade Holly för att inte ha kommit till hans undsättning när hans karriär låg i ruiner och sa till henne via WhatsApp: ‘Du föll mig.’

Analys:
I denna artikel diskuteras det påstådda bakslaget mellan Phillip Schofield och Holly Willoughby på grund av hans karriärs nedgång. Enligt rapporter ansåg Philip att Holly inte stödde honom under en svår tid, vilket ledde till en konflikt mellan de två. Denna situation visar hur relationer och förtroenden kan påverkas av offentliga händelser och hur det kan påverka en persons karriär och rykte. Det är viktigt att vara medveten om hur våra handlingar och val kan påverka våra relationer och hur vi stödjer varandra i både personliga och professionella situationer. Holly Willoughby njuter av sin nya solokarriär efter att ha lämnat This Morning och blivit ‘fri’ från Phillip. TV-stjärnan sägs le igen och har återförenats med Fearne Cotton efter att paret tappat kontakten när de slutade filma Celebrity Juice. Holly och Fearne, som träffades som tonåringar och var lagkaptener på Celebrity Juice tillsammans, sägs ha tappat kontakten för ett par år sedan efter att ha tagit olika vägar och ‘misslyckats med att hålla kontakt med varandra’. Efter ett helvetesår där Holly slutade på This Morning och ‘levde i rädsla’ efter att ha upptäckt att den överviktiga säkerhetsvakten Gavin Plumb planerade att kidnappa, våldta och mörda henne, är programledaren nu äntligen redo att kliva tillbaka in i rampljuset genom att vara värd för en ny Netflix-realitytävling Bear Hunt, samt återvända till Dancing On Ice. ‘Att lämna This Morning har öppnat upp nya möjligheter för Holly,’ berättade en källa för The Sun under helgen. ‘Att vara fri från att vara ett par med Phil [Phillip Schofield] har också varit bra för henne.’ Det kommer efter att Phillip och hans familj verkade förlöjliga Hollys berömda ‘är du okej?’-klipp. När hon återvände började hon med att säga: ‘Hej, Först och främst, är du okej? Jag hoppas det. Det känns väldigt konstigt att sitta här utan Phil.’ I en klipp som fångats av The Sun, ses han ha en grillfest med sin familj innan han ger sig av till ön. I klippet ger han mat till sin fru Stephanie och deras döttrar Molly, 31, och Ruby, 28, och skrattar: ‘Om du är okej, då är vi okej, och jag är okej… är du okej?’ Ingen nämner Holly i klippet. Holly sa i det ursprungliga uttalandet att det: ‘Känns väldigt konstigt att sitta här utan Phil och jag kan tänka mig att du har känt dig ganska som jag har gjort. Skakad, bekymrad, besviken, oroad för välbefinnandet hos människor på alla sidor av det som har pågått och full av frågor’. ‘Alla vi på This Morning gav vår kärlek och stöd till någon som inte berättade sanningen, som agerade på ett sätt som de själva kände att de var tvungna att säga upp sig från ITV och lämna en karriär som de älskade. Det är mycket att bearbeta’. ‘Det är lika svårt att se vilken inverkan det haft på deras mentala hälsa. Den bästa investeringschefen avslöjar de senaste finansiella marknadsnyheterna – Holly Willoughbys år från helvetet

Holly Willoughby och Phillip kom under eld 2022 när de anklagades för att ha ‘VIP-åtkomst’ för att hoppa över kön och gå förbi drottningen som låg i stat. Stjärnorna och ITV förnekade båda anklagelserna.

Efter monarkens död deltog Holly och Phillip i att lägga i stat och hävdade att de var där för att filma i arbetssyfte.

Men eftersom ingen film från dagen sändes, anklagade kritiker dem för att hoppa över kön framför sörjande som hade väntat i timmar för att hedra den avlidna drottningen Elizabeth II.

Enligt rapporter tidigare i år var Holly ‘förkrossad’ av den offentliga mottagningen och sändningsbolagets ‘beslut att förbli tyst’.

I september förnekade This Morning-bossarna att programledarna Holly och Phillip hade ‘VIP-åtkomst’ och gick ‘förbi drottningen som låg i stat’ medan de filmade ett avsnitt för programmet på Westminster Hall i London.

Trots stödet från sändningsbolaget går det inte att förneka att allmänhetens uppfattning om paret hade försämrats på grund av de händelser som utspelade sig.

Relationen mellan Phillip och Holly var också ansträngd, med studiointerna som hävdade att atmosfären var ‘hemsk’ och deras relation var ‘extremt pinsam’.

Programmet fick mer än 400 klagomål från tittare till Ofcom över skandalen. En petition på Change.org för att få Phillip och medvärden Holly avskedade från This Morning efter skandalen nådde nästan 79 000 underskrifter.

Buades på NTAS

Holly och Phil buades ut när de tog emot priset för bästa dagtid på National Television Awards 2022 i kölvattnet av ‘queuegate’-skandalen. Trots den kritik som sändarna fick, som vissa sa var så allvarlig att den påverkade deras mentala hälsa, tog This Morning fortfarande hem dagtidspriset. Även om han inte tog upp kontroversen sa Phillip att priset betyder ‘så mycket för oss varje år, särskilt i år’. Den omfattande motreaktionen väckte oro för deras mentala välbefinnande, särskilt efter att det avslöjades att Schofield inte skulle återvända till sitt lukrativa avtal med We Buy Any Car.

Phillip Schofield-fejd

Phillip gjorde en bombshell-erkännande till Mail att han hade en relation med en mycket yngre man som arbetade med honom på This Morning medan han fortfarande var gift med fru Stephanie Lowe. Holly var i centrum för efterspelet från Phillips affär när kritikerna frågade sig om hon visste om sin medvärd ‘bedrägeri’ eller om hon också lurades av presentatören. Hon bekräftade senare att hon var i mörkret om affären. Phillip erkände vidare att han ljög för sin arbetsgivare ITV, sina kollegor, sina vänner och sina agenter på förvaltningsfirman YMU. Holly kritiserade sin tidigare ‘bästis’ efter avslöjandena om hans affär – och vänner har sagt att det var ‘traumatiskt’ för henne att upptäcka hans oärlighet. Holly sa i ett kort uttalande att hon frågade honom direkt om nyheterna var sanna och att det hade varit ‘mycket smärtsamt att nu få reda på att det var en lögn’. Källor nära presentatören sa att det hade varit en ‘traumatisk’ upptäckt för This Morning-värden och en ‘tid av verklig sorg’ eftersom Phillip ‘var hennes mycket nära vän’. Holly tog en förlängd höstlovspaus medan hon hanterade avslöjandena och återvände till This Morning-soffan den 5 juni. En gråtande Holly återvände till This Morning och satte genast foten i Phillip. Med början i sitt tal med ‘mår du bra?’, i en mycket-mockad monolog. Holly medgav att hon kände sig ‘skakad, oroande’ och ‘sviken’ efter att hennes fallna före detta medvärd ljög för henne och ITV-kollegorna. Phillip sa att han ‘inte berättade för någon’ om sin affär med sin tidigare kollega på This Morning och bekräftade i en intervju med BBC att Holly ‘inte visste’.

NTAs snub

Holly blev snubblad från TV-presentatörskategorin för andra året i rad på National Television Awards efter affärsskandalen. Holly och Phil hade varit nominerade för det bästa TV-presentatörpriset, tillsammans med sina medvärdar på This Morning Alison Hammond, Dermot O’Leary, Rylan Clark och Martin Lewis, men endast Alison och Martin kom med. Trots affärsskandalen var This Morning nominerat till bästa dagtidsshow men förlorade senare mot The Repair Shop. Holly, som varit programledare tillsammans med Phillip från och med 2009, fortsatte att presentera programmet med en rad medvärdar, medan parlamentsledamöter uppmanade ITV-cheferna att ta itu med påståenden om toxicitet och mobbning bakom kulisserna.

Kidnappnings- och mordkomplott

Holly lämnade sedan This Morning efter att en tidigare Pizza Hut-arbetare hade häktats och åtalats för ett påstått komplott för att kidnappa och mörda henne. Han har sedan erkänt sig skyldig och kommer att ställas inför rätta i juni. Insiders berättade för MailOnline att det påstådda komplotten fick Holly att sluta, vilket kastade programmet i kaos. This Morning skulle ha omstartats i januari med Holly och en ny värd, enligt källor. Good Morning Britain’s Ben Shephard var tydligen favoriten att ersätta Phillip. TV-presentatören drog sig ur att vara värd för This Morning och hennes Londonhem vaktades uppenbarligen av polisen efter att Plumb greps på onsdagen misstänkt för sammansvärjning att kidnappa. Hollys fullständiga uttalande sa: ‘Jag har idag meddelat ITV att jag efter 14 år inte kommer att återvända till This Morning. Till alla som någonsin har arbetat med programmet genom åren, tack så mycket. Det här är en så svår avskedsföreställning, ni är otroliga och jag kommer för evigt vara stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans. Tack till alla på ITV för ert stöd. Tack till alla våra gäster som har suttit på vår soffa. Framför allt, tack till de underbara tittarna. Ni har varit så lojala, så stöttande och den allra bästa sällskapet varje dag.

"Richard och Judy sa att vi bara tar hand om den här showen, den kommer alltid tillhöra tittarna". Det har varit en ära att bara få vara en del av dess historia och jag vet att denna historia har många kapitel kvar att berätta. Tyvärr känner jag nu att jag måste fatta detta beslut för mig och min familj.

"Jag kommer att sakna er alla så mycket."

Analys: I detta inlägg tackar författaren tittarna och gästerna för deras stöd och lojalitet. Hen berättar om beslutet att lämna showen för att fokusera på familjen. Det visar vikten av att prioritera och fatta svåra beslut för sin egen välbefinnande och för familjen. Det påminner oss om att det är viktigt att ta hand om sig själv och sina nära och kära, även om det innebär att lämna något som man älskar och uppskattar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version