Justin Timberlake ställde in sin show i Newark, New Jersey på tisdagskvällen på grund av en skada – fyra månader efter hans DUI-arrest.

Den 43-årige sångaren gjorde tillkännagivandet på sin Instagram tidigare på tisdagen och informerade sina fans om att konserten hade blivit uppskjuten.

Han försäkrade biljetthållarna att han skulle “omplanera” turnédatumet “ASAP”, men avslöjade inte naturen av “skadan som förhindrar mig från att uppträda”.

“I promise to make it all up to you and give you the show y’all deserve,” skrev han. “Thank you guys for understanding. Appreciate your support always.”

Timberlakes DUI-arrest inträffade strax efter midnatt den 18 juni, när han stoppades efter att ha lämnat American Hotel i Sag Harbor i Hamptons.

I sitt Instagramtillkännagivande som postades på tisdagen skrev han: “Jag är så ledsen att behöva skjuta upp kvällens show. Jag har en skada som hindrar mig från att uppträda.”

Han berättade för fansen: “Jag är så besviken över att inte få se er alla – men jag arbetar med att omplanera ASAP. Jag lovar att göra det bra igen och ge er den show ni förtjänar. Tack för att ni förstår. Uppskattar alltid ert stöd.”

Den sexiga tillbaka-sångaren var planerad att uppträda på en del av sin Forget Tomorrow World Tour på Prudential Center i Newark.

Timberlakes nästa konsert är fortfarande planerad att äga rum om tre dagar, på fredagskvällen på Wells Fargo Center i Philadelphia.

Hans skada kommer strax efter det att det framkommit att han hade varit ute med sin fru Jessica Biels tidigare stylist Estee Stanley på natten för hans DUI-arrest.

Timberlake stoppades den natten efter att ha lämnat American Hotel i Sag Harbor – där han hade blivit ansluten av stylisten och inredningsdesignern Stanley och hennes producentmake, Byran Furst, enligt Page Six.

Hon hade tidigare stylat Biel samt andra stjärnor som Brad Pitt, Penelope Cruz, och Demi Moore.

Stanley var också värd för Biel och Timberlakes förlovningfest i sitt hem i Los Angeles 2012.

Förutom att vara stylist är Stanley också känd som inredare. Hon har arbetat med Timberlake och Biels hem, såväl som hemmen för Mary Kate och Ashley Olsen, Lea Michele och Patrick Dempsey.

2012 samarbetade hon även med Timberlake för att skapa HomeMint, en kollektion av stilfulla inredningsartiklar.

“Det här var verkligen ett samarbete med Estee,” sa Timberlake då.

“Jag tror inte att jag skulle göra det om vi inte var med tillsammans. Vi har känt varandra länge och har arbetat tillsammans på mina hem – vi har verkligen en liknande vision.”

Och 2016 öppnade Staley, Biel och Greenleaf-grundaren Jon Rollo, Au Fudge, en familjevänlig restaurang, som senare stängdes 2018.

Vid den tiden kallade hon också Timberlake och Biel “praktiskt taget min familj.”

Rapporter säger att Timberlakes vänner försökte ingripa på platsen för hans arrest.

En kvinna hade tydligen frågat officerare “Ska ni arrestera Justin Timberlake?” och erbjöd sig att köra honom hem enligt TMZ.

Hon fick senare tillåtelse att köra hans hyrbil till sitt hem efter hans arrest.

Timberlake kommer inte att ställas inför anklagelser för rattfylleri efter att ha förseglats en förlikning i sitt DWI-fall. Han erkände istället sig skyldig till en reducerad överträdelseavgift för att köra med nedsatt förmåga.

Förlikningen lämnar Timberlake fri från brottsregister, vilket han skulle ha haft om han hade blivit dömd för den ursprungliga förseelsen.

Som en del av förlikningen gick han med på att betala den högsta böter på 500 dollar och en avgift på 260 dollar.

En viktig del av affären, källor berättade för DailyMail.com, är Timberlakes vilja att göra en offentlig servicevideo för organisationen Mothers Against Drunk Driving.

Domare Carl Irace uttryckte initialt missnöje med det föreslagna uttalandet och föredrog en offentlig serviceannons. Han accepterade emellertid affären under vissa förutsättningar.

Förlikningsavtalet som träffades av Timberlakes advokat, Eddie Burke Jr.

Burke Jr har upprepade gånger förnekat att hans klient var berusad när han blev arresterad.

Timberlake kommer fortfarande att ha sitt New York-körkort suspenderat i sex månader eftersom han vägrade att ta ett andedräktsprov när han stoppades.

Popstjärnan arresterades tidigt den 18 juni efter en utekväll med vänner i den exklusiva Hamptons-enklaven Sag Harbor.

Han stoppades efter att ha kört förbi ett stopptecken när han satt vid ratten på sin BMW X7, enligt polisen.

Lokala officerare följde rapporterat popstjärnan och observerade honom sladda över vägen, vilket tvingade poliserna att stoppa honom.

När han hade stannat noterade officerarna att sångaren var “glansig i ögonen” med en stark lukt av alkohol som kom från honom, enligt en polisrapport.

Den tvåbarnsfadern genomförde ett fältsobrihetstest och ombeddes att ta ett andedräktsprov, vilket han vägrade.

Timberlake berättade för officeraren att han hade en martini och följde några vänner hem, enligt dokumenten.

Timberlake “accepterade en förlikning eftersom han vill gå vidare”, berättade en källa för People och tillade att han är “en familjeman, och det är hans fokus.” Han och Biel delar sönerna Silas, nio, och Phineas, fyra.

En ung Timberlake började uppträda som en Disney Mouseketeer, där hans medskådespelare inkluderade framtida flickvän Britney Spears.

Timberlake blev känd i den enorma pojkbandet NSYNC, påbörjade en solokarriär 2002 och var en av pops mest inflytelserika figurer i början av 2000-talet.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version