I hennes nya postuma memoarbok, Från Här till Den Stora Okända, berättade Lisa Marie Presley om det hjärtskärande ögonblicket då hon hittade sin pappa Elvis Presley död.

Dela upplevelsen från 1977 i boken, som färdigställdes av hennes 35-åriga dotter Riley Keough, beskrev hon att hon insåg att hon nu var ‘fast’ med mamma Priscilla Presley.

Elvis dog av en hjärtattack på sitt Graceland-hem i Memphis, Tennessee den 16 augusti 1977, när hans förstfödda barn bara var nio år gammal.

När hennes far begravdes skrev hon, ‘Det var första gången jag verkligen kände förlusten – uppenbarligen från min pappas bortgång, men framför allt kände jag att jag var fast med denna kvinna,’ skrev hon med hänvisning till sin mor, nu 79 år gammal.

‘Det var en dubbel smäll. Han är död och nu är jag fast med henne,’ tillade hon.

Vid hennes död i januari 2023 lämnade Lisa Marie efter sig timmar av inspelningar som Riley anpassade till det litterära verket, som publicerades på tisdagen.

Lisa Marie, Elvis och Priscillas enda gemensamma barn, mindes att hon kände att något var fel på morgonen då hennes pappa dog.

Hon sprang till sin fars rum, där hon stoppades av artistens road manager och vän Joe Esposito.

‘Din pappa är sjuk,’ sa han till henne innan hon sprang in i hans badrum, där en oförsvarlig Elvis låg på golvet.

‘Jag försökte springa till honom, men någon tog tag i mig och drog tillbaka mig,’ skrev hon.

Presley var 42 år gammal och hade varit en långvarig användare av opiater.

Den fyrbarnsmamman, som förutom Riley födde sonen Benjamin och tvillingdöttrarna Finley och Harper, skrev: ‘Det fanns så många gånger jag hittade honom liggande på golvet eller inte kunde kontrollera sin kropp så bra. Det var barbituraterna.’

Beskrivande den skrämmande scenen på sin pappas sista morgon, skrev hon, ‘De stod över honom, flyttade honom runt och försökte arbeta på honom.

‘Jag skrek som ett djur. Jag visste att det inte var bra. Sen blev jag bortförd från rummet.’

Ambulanspersonal försökte återuppliva honom och, skrev hon, ‘Jag började skrika att jag ville ha honom, att jag behövde honom, och jag började sparka och slå den som höll mig tillbaka, försöka komma loss från dem, men de släppte inte mig.’

Hon erkände att hon var glad att inte se hans ansikte, eftersom hon trodde att det skulle ha traumatiserat henne mer.

Lisa Marie rökte en cigaret med Presleys flickvän Ginger Aldens brorsdotter.

Och sedan vrålade hennes farfar Vernon Presley, ‘Din pappa är borta, han är borta! Min son är borta!’

Kvar med en förälder skulle Lisa Marie senare ha ett stormigt förhållande med sin mor.

Och hon erkände att hon fick Priscilla att skicka henne till flera skolor och vända sig till Scientologi-kyrkan eftersom hennes beteende var oregerligt.

Medan hon levde observerade Riley att modern aldrig ‘bearbetade förlusten’ av Elvis.

‘Jag visste definitivt att hon var hjärtekrossad hela mitt liv. Jag minns när jag var liten och kände mig arg på Elvis för att ha lämnat min mamma och för att orsaka all denna smärta,’ skrev skådespelerskan.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version