Det brinner på Bergensbanen: Hallingskeid stasjon evakueras

En brand har brutit ut på en snöskydd nära Hallingskeid järnvägsstation, vilket har tvingat evakuering av området. Enligt vaktkommandör Helge Lund från 110-centralen tar släckningsarbetet tid och Bane Nor meddelar att Bergensbanen är stängd mellan Finse och Myrdal tills vidare. Det finns ännu ingen uppskattning om när spåret kommer att öppnas igen. Skyss erbjuder ersättningsbussar för tågresenärerna. Inga personskador har rapporterats.

Räddningstjänsten och personal från Voss station är på väg till platsen för att bekämpa branden. Enligt Lund var det tågledaren som larmade om branden och vid 08:15 var brandkåren fortfarande på väg. Nödinsatserna nådde platsen vid 09:42 och byggnaden hade brunnit ner.

Om du har tips eller bilder relaterade till händelsen kan du skicka dem till tips@bt.no.

Analys:
En brand på en snöskydd nära Hallingskeid järnvägsstation har lett till evakuering och stängning av Bergensbanen mellan Finse och Myrdal. Detta kan påverka tågresenärer som reser på sträckan och kan orsaka förseningar. Det är viktigt att följa uppdateringar från Bane Nor och planera om resor om nödvändigt. Det är också viktigt att vara medveten om säkerhetsåtgärder och hur man kan bidra till att undvika liknande incidenter i framtiden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version