Roblox faller efter anklager från investeringsselskapet Hindenburg Research. Spelselskapet benekter påståendena.

Slik ser det ut kort tid etter en times handel på New York-børsen kl. 16.30:
– S&P 500-indeksen stiger 0,79 procent
– Dow Jones-indeksen faller 0,18 procent
– Nasdaq Composites-indeksen stiger 1,30 procent

Mandag slutade de tre ledande indexen på Wall Street med nedgång.
Oljeprisen har sjunkit nära 4 dollar sedan handeln i de amerikanska marknaderna på måndag kväll. Ett fat Nordsjöolja (Brent spot) handlas nu för 77,20 dollar, en nedgång på nästan 5 procent sedan midnatt.

Roblox-aktien faller efter att Hindenburg Research har meddelat att de har tagit en shortposition mot sällskapet.

Investeringssällskapet anklagar Roblox för att ha blåst upp viktiga siffror och hävdar att sällskapet inte har tillräcklig säkerhet för att förhindra att pedofiler använder deras plattform, enligt Bloomberg.

– Vi avvisar fullständigt påståendena i denna rapport, säger en talesperson för Roblox i en kommentar.

Hindenburg har tidigare gjort liknande manövrar mot andra sällskap.

Roblox-aktien föll mer än 9 procent i förhandeln. Kort tid före klockan 16.30 är aktien ned 3,08 procent.

Teknologiaktierna har stigit sedan igår med Nvidia upp 3 procent och Apple, Meta, Tesla och Microsoft alla upp mer än 1 procent på tisdagen.

PepsiCo har skurit ned på försäljningsförväntningarna för 2024 på grund av förändrade köpmönster hos amerikanska konsumenter, som nu köper billigare varumärken, enligt Reuters.

– Den sammantagna effekten av inflationstryck och högre lånekostnader under de senaste åren har påverkat konsumenternas budgetar och konsumtionsmönster, säger VD Ramon Laguarta.

– Aktien var svagt ned i förhandeln, men stiger 1,05 procent vid 18.15-tiden.

Senare denna vecka kommer amerikanska inflationsdata (KPI). Fed-toppen Adriana Kugler sa på tisdagen att hon stöder ytterligare räntesänkningar om inflationen fortsätter att sjunka, vilket hon förväntar sig.

Kärninflationen i USA var 3,2 procent i augusti och förväntas ligga på samma nivå i september.

Aktiviteten på de stora börserna i fastlands-Kina har varit skyhög när børserna öppnade efter en veckas stängning.

I morgontimmarna på tisdagen hade aktiemarknaderna i fastlands-Kina ökat med över sex miljarder kronor i marknadsvärde, enligt Reuters.

Analys: Roblox-aktien faller på anklagelser om uppförskat data och brist på säkerhet. Teknologiaktierna stiger samtidigt. PepsiCo skär ner på försäljningsförväntningarna på grund av förändrade köpmönster. Fokus ligger nu på amerikansk inflationsdata och eventuella framtida räntesänkningar. Aktiviteten i Kinas marknader visar på en positiv trend. Det är viktigt att följa utvecklingen för att kunna fatta välgrundade beslut om ens egna finanser och investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version