Det kinesiska aktiemarknaden i Hongkong sjunker kraftigt när investerare strömmar till fastlandet Kina.

Efter den så kallade Golden Week-helgen tillkännagav den kinesiska regeringen en rad stimulansåtgärder. Under tisdagen förväntades ytterligare åtgärder från regeringen.

När börserna på fastlandet Kina öppnade efter en veckas stängning var aktiviteten skyhög. På bara 20 minuter hade marknadsvärdet ökat med över sex miljarder kronor enligt Reuters.

Industriaktier steg kraftigt med hopp om att stimulansåtgärder skulle stödja en skakig ekonomi. Även mikrochip-aktier och byggföretag steg.

Samtidigt sålde investerare av aktier i Hongkong och Hang Seng-börsen föll med så mycket som 10 procent. Det är det största fallet på en dag sedan 2008 enligt Bloomberg.

Analys visar att det främst var tekniska skäl till försäljningen av aktier i Hongkong. Hongkong har inte haft en veckolång helg som på fastlandet Kina.

Uppgången i fastlandet Kina dämpades något efter en presskonferens med Zheng Shanjie, chefen för planeringsavdelningen NDRC, under tisdagen. Han tillkännagav inte några nya stora stimulanspaket.

Analyser visar att investerare fortsätter att vara positiva till marknaden i Hongkong och att nedgången främst berodde på tekniska skäl och skillnader i handelsaktivitet mellan marknaderna.

Analysen visar att det är viktigt att förstå skillnaderna i marknadsaktivitet och att vara medveten om hur politiska beslut och ekonomiska åtgärder kan påverka investeringar och finansiella beslut. Det är viktigt att vara medveten om marknadens dynamik och att ha en strategi för att hantera volatilitet och risker på marknaden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version