Det totala övervakningsförslaget som kommer att påverka din integritet och ditt privatliv

I slutet av september godkändes chat control 2 av justitieutskottet, vilket innebär att sociala medier som Facebook Messenger, Gmail, Whatsapp och Signal kommer att övervakas. Även om vissa företag motsätter sig detta, har beslutet ändå fattats av våra folkvalda.

Sverige kommer att stödja chat control 2 när EU:s ministerråd samlas, vilket kan leda till allvarliga konsekvenser för individens integritet och rättigheter. Trots detta har debatten och protesterna mot denna övervakning varit minimala, vilket visar att många inte förstår eller bryr sig om konsekvenserna.

Professor Stefan Axelsson har jämfört chat control med övervakningsmetoder från Östtyskland och George Orwells dystopiska visioner. Även om politikerna försöker framställa chat control 2 som mindre integritetskränkande, är det fortfarande en systematisk övervakning av privat kommunikation.

Det är viktigt att förstå att denna övervakning kan leda till att privat information hamnar i fel händer, vilket kan få allvarliga konsekvenser för vårt samhälle. Det är dags att bli medveten om den totalitära utvecklingen vi ser och agera innan det är för sent.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version