Alexis Wright en av favoriterna för Nobelpriset i litteratur

Uppdaterad 09.05 | Publicerad 08.47

Det går inte längre att spela hos internationella vadslagningsjätten Ladbrokes på att Alexis Wright får årets Nobelpris i litteratur.

Den australiska författaren seglar dessutom upp som en av favoriterna hos spelbolaget Betsson, skriver Expressen.

Wright är relativt okänd i Sverige. Det enda som finns utgivet av henne på svenska är ett bidrag till en antologi som gavs ut av förlaget Tranan för 15 år sedan. Ändå finns hon bland favoriterna.

– Orsaken är väl oftast att någon lagt ett stort bud som flaggats av Ladbrokes. Men om det är någon som har inside eller spekulerar vet man väl inte riktigt, säger Johannes Holmqvist, förlagschef på Tranan, till Expressen.

Spekulationerna om vem som tilldelas priset, som tillkännages på torsdagen, är i full gång. Bland favoriterna hos spelbolagen finns kinesen Can Xue, Wrights landsman Gerald Murnane och Haruki Murakami, från Japan.

Nobelpriset i litteratur har genom åren omgärdats av spekulationer om att mottagaren läcker ut i förväg och i år erbjuds inte spel på pristagaren hos bolaget Unibet.

Analys: Spekulationer om Nobelpriset i litteratur är alltid spännande och kan påverka olika marknader, inklusive vadslagning. Att vara medveten om potentiella vinnare och favoriter kan vara en intressant faktor för investerare och litteraturälskare som vill vara på första parkett när priset tillkännages. Det är viktigt att följa dessa trender och spekulationer för att kunna fatta välgrundade beslut i både vadslagning och potentiella investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version