Norwegian planerar att stänga baserna i Trondheim och Stavanger för att öka lönsamheten – Nyheter om flygbolagets nedskärningar

Norwegian har meddelat att man kommer att skära ned på kostnaderna genom att stänga baserna i Trondheim och Stavanger. Detta bekräftas av fackföreningen Parat och Norwegian själva.

Det är ungefär 250 anställda på dessa två baser.

Flygbolaget hotade tidigare med att stänga baserna, enligt fackföreningen Norwegian kabinforening. Det rapporterade E24 i september.

– Det blev slutsatsen. Vi övervägde olika alternativ, men detta är den enda lösningen som kan ge varaktig lönsamhet, säger kommunikationsdirektören Esben Tuman på Norwegian till E24.

Tuman har tidigare sagt att ökade kostnader och svagare efterfrågan gör att bolaget måste agera.

Flygplan och anställda kommer att flyttas till Oslo, meddelar han. Alla som direkt berörs har fått information, enligt Tuman.

– Det är viktigt att poängtera att alla kommer att erbjudas att vara med på detta, men vi förstår att det kommer att vara utmanande med pendlingen, säger Tuman.

Analyserat: Norwegian planerar att stänga baserna i Trondheim och Stavanger för att minska kostnaderna och öka lönsamheten. Detta kan innebära att anställda måste flytta eller hitta annat arbete, vilket kan påverka deras liv och ekonomi negativt. Det är viktigt att följa utvecklingen och vara medveten om hur detta kan påverka flygbranschen och arbetsmarknaden i Norge.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version