Investera i framtidens kvinnors hälsa: Musikhjälpen sänds från Sundsvall den 9–15 december

Musikhjälpen är tillbaka och i år fokuserar de på att säkerställa att alla kvinnor har rätt att överleva sin graviditet. Programmet sänds från Stora torget i Sundsvall den 9–15 december och tre kända programledare kommer att vara inlåsta i en glasbur på torget för att sända radio och tv dygnet runt i 144 timmar. Syftet är att sprida kunskap och samla in pengar för att stödja insatser som ökar tillgången till vård före, under och efter förlossningen runt om i världen.

Enligt Radiohjälpen dör en kvinna i världen varannan minut kopplat till graviditet och förlossning, särskilt i låg- och medelinkomstländer där tillgången till vård är bristfällig. Genom att säkerställa kvinnors sexuella och reproduktiva rättigheter och hälsa kan vi inte bara förbättra individens och familjens livskvalitet, utan också hela samhällets välmående.

Pengarna som samlas in under årets Musikhjälpen kommer att användas till insatser som syftar till att öka tillgången till vård för gravida kvinnor. Det kan inkludera att erbjuda säkra aborter för att minska risken för skador och dödsfall. Genom att investera i kvinnors hälsa investerar vi i en bättre och mer jämlik framtid för alla.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version