Boeing faller på grunn av mislykkede streikesamtaler – Oljeprisen stuper

Boeing-aksjen har opplevd en nedgang i førhandelen etter at forhandlingene mellom selskapet og den viktigste fagforeningen ble avbrutt. Boeing kunngjorde at de trekker tilbake lønnstilbudet til rundt 33 000 fabrikkarbeidere i USA, da de mente at fagforeningen ikke tok forslagene deres seriøst. Fagforeningen krever en lønnsvekst på 40 prosent over fire år og ønsker å gjenopprette en pensjonsavtale som ble fjernet for et tiår siden. Streiken har nå vart i fire uker uten noen løsning i sikte, og Boeing-aksjen har falt med 2,77 prosent.

På den andre siden har oljeprisen også fått seg et kraftig fall tirsdag kveld. Et fat nordsjøolje (brent spot) handles nå for 75,55 dollar, en nedgang på nesten 2 dollar siden midnatt.

Analyse:

Boeing-aksjens nedgang og oljeprisens fall er viktige indikatorer for investorer og markedsaktører. Streiken i Boeing kan påvirke selskapets økonomi og produksjon, mens oljeprisens nedgang kan ha konsekvenser for energisektoren og økonomien generelt. Det er viktig å følge med på slike hendelser for å kunne ta informerte beslutninger om investeringer og finansielle disposisjoner.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version