Petter Olsen avslöjar sin investering på 1,75 miljarder kronor på Ramme gård med det han kallar “platsbaserad konst”. – Inte en enda tidning recenserade utställningen. Jag är lite besviken över det, säger Olsen.

I allt jag gör där ute försöker jag tänka helhetsmässigt och på framtiden. Vad som kan ha värde för oss i framtiden. Då pratar jag om nationen och Norden och identitet och platser som skapar identitet, säger Petter Olsen till DN om Ramme gård som han har investerat 1,7 miljarder kronor på. Här är han på väg in i Oslo tingrett under skiftesamlingen den 9 oktober 2024. Foto: Gunnar Lier

Analys:
Investeringar inom konst och kulturarv kan vara en långsiktig strategi för att skapa värde och identitet för nationen och regionen. Om Petter Olsens investering på Ramme gård lyckas lyfta fram stället som en plats för konst och kultur kan det inte bara bidra till att bevara arvet utan också skapa ekonomisk tillväxt och ökad turism. Det är viktigt att förstå hur investeringar i konst och kulturarv kan påverka samhället och ekonomin för att kunna fatta informerade beslut om ens egna investeringar och framtida planer.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version