Bergenbio tappas efter att VD Martin Olin avgick på torsdagen.

Huvudindexet är ned 0,21 procent strax efter öppningen på börsen på fredag morgon.

Några av de mest omsatta aktierna ser ut som följer:

– Vår Energi faller med 0,85 procent
– Equinor stiger med 0,11 procent
– Kongsberg Gruppen är ned med 0,19 procent
– Frontline stiger med 1,13 procent
– Aker BP är upp med 0,71 procent

Oljepriset har sjunkit cirka 1 procent sedan midnatt, och ett fat Brent-olja handlas strax före börsöppningen för 78,3 dollar.

Oslo Börs avslutade gårdagen med Huvudindexet upp 0,84 procent.

Fallet efter avgången

Det kom in flera börsrelaterade nyheter på torsdagskvällen:

– Rederiet har beslutat att inte betala utdelning för tredje kvartalet 2024, enligt en börsmeddelande. Eventuell utdelning för fjärde kvartalet kommer att meddelas i februari 2025 tillsammans med publiceringen av halvårsrapporten. Aktien är ned med 9 procent.
– VD Martin Olin på Bergenbio lämnade sin tjänst för att förfölja andra möjligheter, enligt ett börsmeddelande. Aktien är ned med 9 procent.
– Företaget Sundt AS, som kontrolleras av rederiarvingarna Christian och Helene Sundt, har sålt 3 miljoner aktier i flygbolaget Norwegian, enligt ett börsmeddelande. Norwegian-aktien är upp med 0,17 procent.
– Varvsselskapet Eqva har tagit in 11,6 miljoner kronor i en reviderad emission efter en tvångsförsäljning, enligt ett börsmeddelande. Aktien är ned med 0,62 procent.

Analys:

Bergenbio har upplevt en nedgång efter att VD Martin Olin avgick, vilket har påverkat aktiekursen negativt. Andra företag på Oslo Börs har också sett förändringar i sina aktiekurser baserat på olika nyheter och händelser. Det är viktigt att följa med i marknadsutvecklingen och vara medveten om hur olika händelser kan påverka ens investeringar och ekonomi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version