En djupdykning i dagens Belarus – en recension av den senaste romanen “Vad söker du, varg?”

Romanen “Vad söker du, varg?” tar oss med till det sydöstra hörnet av Belarus och bjuder på en gripande berättelse om huvudpersonen Ryna och hennes återvändande till barndomsbyn för att begrava farmor Darafeja. Genom en mångfacetterad prosa och en rik historisk bakgrund vävs en gripande berättelse om livet och kampen i det belarusiska landskapet.

Författaren Eva Vezjnavets skapar en atmosfär av mystik och historia, där varje ord känns som en ny upptäckt. Genom översättarnas, Krystsina Banduryna och Mikael Nydahls, skickliga arbete, får vi som läsare en fullödig svensk språkdräkt som för tankarna till storheter som Torgny Lindgren.

“Vad söker du, varg?” är en originell och högst läsvärd roman som inte bara bjuder på en fängslande berättelse utan också ger en djupare förståelse för dagens Belarus och dess komplexa historia. Genom att utforska karaktärernas resor och kamp mot både yttre och inre demoner, får vi en inblick i hur landet har format sig genom århundradena av konflikter och förändringar.

En läsupplevelse som inte lämnar någon oberörd och som visar på kraften i litteraturen att berika och utmana våra tankar och perspektiv på världen omkring oss. En bok som definitivt är värd att läsa och reflektera över.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version