Marit Kapla omvandlar sin promenad längs Europaväg 45 från Malung till Göteborg till ett strindbergskt vandringsdrama

I sin nyskapande pjäs “E45” har författaren och journalisten Marit Kapla bokstavligen vandrat längs en del av Europaväg 45 – den långa asfaltvägen som sträcker sig från Sicilien till norra Norge. Genom sina möten längs sträckan har hon skapat ett minimalistiskt vandringsdrama som nu har premiär på Hagateatern i Göteborg.

I denna unika föreställning, som präglas av Strindbergs influenser, tar en liten ensemble bestående av skådespelarna Helena Gezelius, Sara Klingvall och Edgar Lindblom publiken med på en resa fylld av enkel dialog och starka karaktärer. Regisserad av Josefine Andersson och med en scenografi av Heidi Saikkonen, levererar denna föreställning en sublim och poetisk upplevelse.

Skådespelarnas höga tempo och gemensamma framträdande skapar en kraftfull dynamik på scenen. Med en avskalad miljö och skickligt skådespeleri, lyckas ensemblen beröra publiken på ett autentiskt sätt. Genom att lyssna på människors berättelser och erfarenheter, lyckas Marit Kapla och hennes ensemble skapa en gripande och tankeväckande teaterupplevelse.

Med premiären av “E45 – ett vandringsdrama” tar Marit Kapla och hennes team publiken med på en resa fylld av emotioner och reflektioner, och visar på kraften i enkelheten och skådespeleriets konst. Det är en föreställning som inte lämnar någon oberörd och som definitivt är värd att uppleva.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version