Tyskland dumpar bitcoin, vilket har satt press på kryptovalutan. Värdet ligger på sin lägsta nivå på flera månader.

I flera veckor har den tyska regeringen sålt bitcoin till ett värde av flera hundra miljoner dollar, enligt CNBC.

Det tyska försäljningen pekas ut som en faktor till att priset på kryptovalutan har sjunkit på senare tid.

Under den senaste veckan har priset sjunkit med 11,5 procent, medan det har sjunkit med 18,9 procent under den senaste månaden, enligt CoinMarketCap.

Priset för en bitcoin ligger nu på strax under 56 400 dollar.

På fredagen sjönk bitcoin-priset under 55 000 dollar, vilket är det lägsta nivån sedan februari.

Förra månaden började den tyska federala kriminalpolisen, Bundeskriminalamt (BKA), sälja bitcoin.

BKA sägs ha sålt 900 bitcoin i juni, värda cirka 52 miljoner dollar, motsvarande över 550 miljoner norska kronor.

Medlen kommer från ett beslag som gjordes känt i januari i år. Tysk polis beslagtog totalt 50 000 bitcoin värda cirka 22,6 miljarder kronor från två män i delstaten Sachsen.

De två männen sägs ha varit ansvariga för piratwebbplatsen Movie2k, en webbplats som erbjöd olaglig nedladdning och strömning av filmer fram till 2013.

Förra veckan sålde regeringen 3 000 bitcoin värda cirka 172 miljoner dollar, och ytterligare 2 739 bitcoin, eller 155 miljoner dollar i värden, på måndagen.

BKA äger idag sammanlagt cirka 32 488 bitcoin, till ett sammanlagt värde av cirka 1,9 miljarder dollar, eller över 20 miljarder kronor, enligt CNBC.

James Butterfill, analyschef på CoinShares, säger till CNBC att även om det är “relativt små” belopp, så har försäljningen “påverkat stämningen på marknaden”.

Samtidigt har bitcoin-priset stigit med över 85 procent under de senaste 12 månaderna.

Analys och slutsats: Tysklands försäljning av bitcoin har påverkat marknaden och bidragit till att priset på kryptovalutan har sjunkit. Det visar hur politiska beslut kan ha direkta konsekvenser på finansiella marknader. För investerare är det viktigt att vara medvetna om sådana händelser och deras påverkan på sina investeringar för att kunna fatta informerade beslut.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version