Snövit AB: Ny lönemodell ger anställda möjlighet att få betalt i bitcoin varje dag

I dagens standardiserade lönemodeller får anställda sin lön en gång i månaden. Men utvecklarna på IT-konsultföretaget Snövit testar nu en ny modell som de anser vara mer rättvis för de anställda.

Genom denna modell kan anställda välja att få ut en del av sin månadslön varje dag, i bitcoin, baserat på antalet arbetstimmar de har lagt ner den dagen. Med en maximal gräns på tio procent av lönen per dag, har redan sju av elva anställda valt att delta i denna modell.

Seniorutvecklaren Simen Johnsrud förklarar att det finns en enkelhet i att se sin dagslön när man arbetar på timbasis, vilket gör det rättvist för de anställda att få betalt omedelbart för sitt arbete.

Men det finns också en skattemässig risk med att få sin lön utbetald i bitcoin, enligt professor Espen Ekberg från Handelshøyskolen BI. Eftersom bitcoin inte räknas som pengar enligt den traditionella definitionen av lön, kan det finnas problem med att beskatta dessa utbetalningar.

Trots detta ser Snövit AB potentialen i att betala ut löner dagligen i bitcoin och hoppas på att fler företag och butiker i Oslo kommer att acceptera denna kryptovaluta som betalningsmedel. Även om det fortfarande finns risker med den volatila naturen hos bitcoin, ger denna modell anställda möjlighet att välja sin nivå av risk och engagemang i kryptovaluta.

Sammanfattningsvis erbjuder Snövit AB en innovativ lönemodell som ger anställda möjlighet att få sin lön dagligen i bitcoin. Trots vissa skattemässiga och finansiella risker öppnar denna modell upp för en ny era av betalningar och ekonomiskt engagemang för både företaget och dess anställda.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version