Resultatsäsongen sparkas igång på Oslo Börs – Expert Risk för stora aktiesvängningar.

Investeringdirektör Gaute Eie på Eika Kapitalförvaltning pekar på att marknaden är osäker. Det kan leda till stora svängningar i aktiekurserna om företagen levererar resultat som avviker från analytikernas förväntningar.

Eie lyfter fram exempel som den amerikanska sportutrustningsjätten Nike och det norska flygbolaget Norwegian som nyligen rasade efter att ha presenterat resultatvarningar.

På den andra sidan kan positiva överraskningar skicka aktiekurserna uppåt. Meglerhuset ABG Sundal Collier fick en uppgång fredag efter att ha presenterat resultat som visade en fördubbling av resultatet.

Analyser: Resultatsäsongen kan ge stora svängningar på Oslo Börs. Investeringsexperter varnar för riskerna. Viktigt att vara medveten om möjliga kursrörelser och hur de kan påverka din investeringsportfölj. Se upp för företag som kan överraska positivt eller negativt under denna tid. Det är viktigt att vara medveten om marknadsrisker och agera därefter för att skydda dina investeringar.

Hans Trane Nielsen, en erfaren förvaltare, säger att vinsten fortfarande är bra bland företagen på Oslo Börs. Han nämner att 2022 var ett enormt vinstår och att vinsten har normaliserats långsammare än förväntat.

Han nämner också att den svaga kronan gynnar exporttunga företag på Oslo Börs, eftersom de får högre intäkter när beloppen i utländsk valuta omvandlas till kronor.

Analyser: Den svaga kronan kan gynna vissa företag på Oslo Börs, samtidigt som krig i närområden kan påverka produktionen av råvaror. Det är viktigt att vara medveten om valutapåverkan och geopolitiska risker för att ta välgrundade investeringsbeslut.

Equinor är ett av de viktigaste företagen för Oslo Börs, och oljepriset spelar en stor roll för företagets inkomster. Nielsen uppskattar att olje- och gasjätten kommer att tjäna 2,6 miljarder dollar efter skatt.

Analyser: Oljepriset och Equinors resultat kan påverka Oslo Börs betydligt. Det är viktigt att följa oljeprisets utveckling och dess inverkan på energisektorn för att förutse marknadens reaktioner och agera därefter.

Sammanfattningsvis är det viktigt att vara medveten om de potentiella riskerna under resultatsäsongen på Oslo Börs och ta hänsyn till olika faktorer som kan påverka din portfölj. Genom att vara väl informerad och ta kloka investeringsbeslut kan du bättre skydda dina tillgångar och maximera din avkastning.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version