Wolt’s Årsredovisning 2023: Kraftig hopp i inkomster trots förlust

Wolt, en av de ledande aktörerna inom hemleverans av restaurangmat, har nyligen publicerat sin årsredovisning för 2023. Trots en förlust visade företaget en kraftig ökning i sina intäkter jämfört med föregående år.

Enligt årsredovisningen för 2023 landade intäkterna på 211 miljoner kronor, en ökning från 134 miljoner året innan. Trots den positiva ökningen i intäkterna, föll rörelseresultatet till -8,2 miljoner kronor jämfört med -6,8 miljoner året innan. Detta berodde på en ökning i kostnaderna med 78 miljoner kronor. Resultatet före skatt landade på -6,7 miljoner kronor, en marginell förbättring från året innan.

Wolt har sett en kraftig tillväxt de senaste åren, och trots förlusten under de senaste åren har företaget fortsatt att expandera till nya städer. Företaget, som ursprungligen är en finsk matleveranstjänst, etablerade sig i Norge 2018 och förvärvades av den amerikanska takeawayjätten DoorDash 2022.

En intressant observation är att Wolt har betalat en del av sina anställdas löner med aktier i DoorDash, vilket har påverkat det negativa rörelseresultatet. Trots detta visar kontantströmmen från verksamheten en positiv siffra på 7 miljoner kronor under 2023.

Sammanfattningsvis visar Wolt’s årsredovisning för 2023 en blandning av positiva och negativa resultat. Trots förlusten har företaget sett en betydande tillväxt i intäkterna och fortsatt sin expansion till nya marknader. Genom att betala delar av lönen med aktier i moderbolaget DoorDash visar företaget en innovativ strategi för att belöna sina ledare och nyckelpersoner. Det återstår att se hur Wolt kommer att navigera genom den ökande konkurrensen på marknaden och hur deras strategi med aktiebetalningar kommer att påverka deras framtida resultat.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version