DNB kompenserar 4200 kunder för fördröjd fondöverföring

Tidigare kunder hos Sbanken hade stora problem med att flytta medel från DNB:s fondportal till nya leverantörer. Nu kommer 4200 kunder att kompenseras.

Under flyttperioden förlorade många tillgång till fonderna och därmed också möjligheten att köpa eller sälja på marknaden. Här är koncernchef Kjerstin Braathens presentation av resultatet för det andra kvartalet på torsdag.

Totalt kommer de att få 9,6 miljoner kronor – i genomsnitt 2300 kronor var, skriver Dagens Næringsliv.

DNB har erkänt att de inte lyckades uppfylla kravet på maximalt tio dagars överföringsprocess.

– Tidigare upplevde vi att det var cirka 200 personer varje vecka som ville byta bank och byta bort oss som fondleverantör. Det hanterade vi helt fint, men när antalet plötsligt ökade till 2000 per vecka, då stannade allt upp, säger koncernchef Håkon E. Hansen för förmögenhetsförvaltning till tidningen.

Han säger att det inte bara var DNB:s fel att det tog lång tid. Banken var i många fall beroende av att andra fondleverantörer kunde hantera kundernas önskemål snabbt.

Analys:

DNB har kompenserat 4200 kunder för fördröjda fondöverföringar, vilket visar på brister i bankens hantering av kundövergångar. Det är viktigt att förstå att även stora finansiella institutioner kan ha svårigheter att möta kundernas behov vid stora volymer. Det är nödvändigt för investerare att vara medvetna om sådana situationer och vara beredda på eventuella förseningar eller problem vid överföring av medel för att skydda sina investeringar och finansiella intressen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version