Investera i framtiden: President Biden kallar vicepresident Harris för "vicepresident Trump" på Nato-toppmötet i Washington

President Joe Biden svarade på frågor från journalister under avslutningen av Nato-toppmötet i Washington torsdag. Han talade om Natos betydelse för USA och noterade att Nato nu är både större och starkare med Sverige och Finland som medlemmar. Efter sitt tal öppnade han upp för frågor från journalister, där det första handlade om kritik mot honom själv och vicepresident Kamala Harris.

Biden försäkrade att Harris är kvalificerad att vara president och att han inte skulle ha valt henne som vicepresident om hon inte var det. Detta var den andra gången under kvällen som han förväxlade namn, efter att ha introducerat Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj som "president Putin" på ett Ukraina-arrangemang tidigare.

Analys: Denna incident kan påverka förtroendet för Biden och Harris samt skapa osäkerhet kring administrationens kompetens. Det kan också leda till spekulationer om eventuell påverkan på relationerna med Ukraina och Ryssland. Det är viktigt att ledare är noggranna med sina ord och handlingar för att undvika missförstånd och tvivel.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version