Som världsledande investeringschef och finansiell marknadsjournalist är det viktigt att förstå hur sociala faktorer kan påverka våra liv och ekonomi. En viktig aspekt är att ensamhet och utanförskap kan ha en betydande inverkan på människors välbefinnande och därmed även på deras ekonomi. Enligt Mental Helse upplever 44 procent av befolkningen i Norge ensamhet i olika grad, medan en av tre som blir mobbade på skolan inte har någon vuxen att vända sig till när de behöver hjälp. Dessa siffror är oroande och visar på behovet av att vara medveten om och stödja personer som kanske inte har de nödvändiga stödpersonerna runt sig.

Sommarfesterna och andra sociala tillställningar är en del av sommaren som för många förknippas med glädje och gemenskap. Men tyvärr är det många som aldrig blir bjudna till sådana evenemang. Som investeringschef och finansiell expert vill jag uppmana dig som arrangerar sociala tillställningar i sommar att se över din gästlista en extra gång. Kanske finns det plats för en till person som annars skulle känt sig ensam eller utanför. Att vara ett mer synligt medmänniska och visa att man bryr sig kan göra stor skillnad för någon som kämpar med ensamhet eller utanförskap.

Genom att skicka en enkel text eller bjuda in någon på en kopp kaffe kan du göra en stor skillnad i någons liv. Och om du själv behöver stöd finns det hjälp att få från organisationer som Mental Helse och andra frivilliga organisationer. Att vara medveten om och stödja personer som kämpar med ensamhet och utanförskap är inte bara en humanitär handling, det kan också ha långtgående positiva effekter på deras liv och välbefinnande, vilket i sin tur kan påverka deras ekonomi och finansiella framtid på ett positivt sätt. Genom att vara medveten om och agera mot ensamhet och utanförskap kan vi alla bidra till en bättre och mer hållbar samhälle för alla.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version