Ännu en kvartalsrapportssäsong har börjat, och flera amerikanska banker har redan lagt fram sina siffror innan börsöppningen. Det tekniktunga Nasdaq stiger med 0,11 procent, medan den breda S&P 500-indexet ökar med 0,13 procent och industriindexet Dow Jones stiger med 0,2 procent.

Efter en tid med kraftig uppgång på USA-börserna följde en nedgång på New York-börsen på torsdagen. S&P 500 har ökat med över 17 procent hittills i år, medan Nasdaq har stigit med mer än 22 procent sedan årsskiftet. En förvaltare kommenterade att festen kanske har gått lite för långt i förväg.

När det gäller ekonomiska indikatorer visade den senaste producentprisindexet (PPI) från USA en ökning på 0,2 procent i juni, vilket var högre än förväntningarna. Samtidigt sjönk KPI-inflationen till 3,0 procent i juni, vilket var lägre än förväntat.

När det gäller bankernas resultat visade JPMorgan Chase en ökning i omsättning och resultat per aktie jämfört med föregående år. Wells Fargo och Citigroup hade också olika resultat, vilket påverkade deras aktiekurser på olika sätt.

Analyserat enkelt, de amerikanska bankernas resultat påverkar marknaden och investerare genom att visa på ekonomins styrka och framtida osäkerheter. Det är viktigt att följa med i dessa rapporter för att kunna fatta informerade beslut om ens egna finansiella investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version