Spanien vinner EM-finalen mot England med 2-1

Under EM-finalen mellan England och Spanien samlades 2000 människor på Festplassen. I pausen stod det 0-0 efter en tråkig första halvlek, men stämningen höjdes under andra halvlek. Vissa köade för toaletten, andra för öl. Vissa stod på bänkarna, andra satt på axlarna.

Musiken dånade över högtalarna med låtar som “Sweet Caroline”, “Country Roads, Take Me Home” och “Life is Life”. Vännerna Shubham Shaw, Fredrik Brekke, Petter Vedeler och engelsmannen Ethan Ellis sjöng med i allsången.

Spanien tog ledningen i andra halvlek, men England lyckades kvittera genom Cole Palmer. Tyvärr avgjorde Oyarzabal för Spanien med ett mål strax innan full tid.

England väntar fortfarande på sitt första EM-trofé, medan Spanien nu har vunnit fyra EM-titlar. Spanien har varit framgångsrika i stora europeiska turneringar de senaste åren och har nu vunnit EM 2008, VM 2010, EM 2012 och EM 2024.

I finalen var det hårt spel och tuffa dueller, med få målchanser i första halvlek. Båda lagen fick varsin varning för hårda tacklingar.

En av Spaniens stjärnspelare, Rodri, kunde inte fortsätta i andra halvlek på grund av skada. Ollie Watkins byttes in för England i andra halvlek och hade en bra chans att göra mål.

Sammanfattningsvis var det en spännande match mellan Spanien och England, där Spanien till slut kunde ta hem segern. Det här kan påverka både spelare, fans och investerare genom att ge en inblick i hur olika lag presterar och vilka ekonomiska konsekvenser det kan få.