Investeringar i databrikke-aksjer står inför utmaningar. AI-favoriten Nvidia faller med över 5 procent.

Det senaste på de ledande indexen på Wall Street klockan 16:40 norsk tid:
– Dow Jones-indexet stiger med 0,27 procent
– Teknologiindexet Nasdaq faller med 2,19 procent
– Den breda S&P 500-indexet är ned med 1,13 procent

Enligt Bloomberg överväger den amerikanska regeringen att införa stränga handelsrestriktioner mot företag som exporterar utrustning till Kina för databrikksproduktion. Detta har lett till att flera databrikke-aktier har fallit, inklusive Nvidia, Taiwan Semiconductor och ASML.

Samtidigt har tidigare president Donald Trump ifrågasatt om USA bör skydda Taiwan, ett viktigt land för databrikksproduktion. Dessa händelser har påverkat marknaden negativt, med flera stora företag på Nasdaq-indexet som Apple, Alphabet, Microsoft, Amazon, Meta och Tesla som alla faller kraftigt.

Trots detta har Dow Jones-indexet nyligen nått rekordnivåer, vilket tyder på en bredare marknadsuppgång. Enligt Chris Zaccarelli, investeringschef på Independent Advisor Alliance, finns det hopp om att marknadsrallyt kommer att sprida sig till ett bredare spektrum av företag i ekonomin.

Sammanfattningsvis har osäkerheten kring handelsrestriktioner och politiska uttalanden påverkat databrikke-aktier och teknologiföretag negativt, men det finns även tecken på en bredare marknadsuppgång. Det är viktigt för investerare att noggrant överväga hur dessa händelser kan påverka deras portföljer och ekonomiska framtid.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version