Meta slår analytikernas förväntningar med en ökad omsättning på 39,07 miljarder dollar i det senaste kvartalet, vilket är en höjning från 31,99 miljarder dollar jämfört med samma kvartal förra året. Det innebär en omsättningsökning på 22 procent. Förväntningarna låg på 38,33 miljarder dollar enligt Bloombergs estimat.

Resultatet per aktie landade på 5,16 dollar, jämfört med förväntade 4,83 dollar per aktie. Aktien steg med 5,3 procent i efterhandeln klockan 22.10.

Framtidens prognos för Meta visar en förväntad omsättning på mellan 38,5 och 41 miljarder dollar under det tredje kvartalet. Mark Zuckerberg, Metas grundare och VD, kommenterade resultatet och uttalade att Meta AI är på god väg att bli världens mest använda AI-assistent före årets slut.

Den ökade fokuseringen på företagets annonsintäkter är en viktig faktor att följa när det gäller Meta. Nästan allt av Metas intäkter kommer från reklam kopplad till företagets appar, inklusive sociala medier som Facebook, Instagram, WhatsApp och Threads.

Meta hade i genomsnitt 3,27 miljarder dagliga användare under det andra kvartalet, vilket är en ökning med sju procent jämfört med föregående år. Annonsintäkterna ökade till 38,33 miljarder dollar under det andra kvartalet i år, från 31,49 miljarder dollar föregående år.

Företagets satsning på metaverset, Reality Labs, rapporterade en förlust på 4,48 miljarder dollar under det andra kvartalet jämfört med 3,74 miljarder dollar föregående år.

Investeringar och framsteg inom artificiell intelligens (AI) spelar en nyckelroll när investerare bedömer resultaten för de amerikanska teknikjättarna under resultatsäsongen. Meta har höjt prognoserna för AI-investeringarna till 35–40 miljarder dollar för 2024, vilket är en ökning från tidigare 30–37 miljarder dollar.

Företaget lanserade nyligen den öppna AI-modellen Llama 3.1 i hopp om att utmana andra som GPT-4o från OpenAI. Mark Zuckerberg tror att lanseringen av Llama 3.1 kommer att vara ett avgörande ögonblick i branschen.

På börsen har Meta haft ett starkt år hittills trots några initiala tuffa dagar på Wall Street i juli. Aktien har stigit med cirka 37 procent innan kvartalsrapporten. Med en marknadsvärde på cirka 1 200 miljarder dollar är Facebook-ägaren en av världens mest värdefulla företag.

Sammanfattningsvis visar Metas senaste kvartalsresultat en imponerande ökning i omsättning och resultat, vilket pekar mot en stabil tillväxt och positionering inom AI-sektorn. För investerare och allmänheten är det viktigt att följa Metas fortsatta framsteg och utveckling, då det kan påverka både ekonomin och framtida investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version