Nordic Semiconductor och IT-företaget Ecit var bland dagens vinnare på börsen, medan det var nedgång för Börsen generellt.

Stämningen på Oslo Börs förvärrades under förmiddagen, och nedgången ökade ytterligare mot slutet av dagen tillsammans med en liten minskning av oljepriset.

Huvudindexet avslutade dagen ned 0,53 procent.

Oljepriset har för det mesta legat över 81 dollar fatet på torsdagen, men föll vid 16-tiden. Runt stängningstid på Börsen handlas Nordsjöolja (brent spot) för 80,6 dollar fatet, ned 0,9 dollar sedan midnatt.

Onsdag stärktes oljepriset kraftigt och skickade oljebolagen uppåt på Oslo Börs, en uppgång som resulterade i nytt rekord för Huvudindexet.

Internationellt upplever de viktigaste europeiska börserna bred nedgång, medan handelsdagen på Wall Street i USA har börjat med uppgång.

Stig efter bud

Det brittiska investeringsfonden Towerbrook Capital Partners vill köpa upp det Euronext Growth-noterade IT-företaget Ecit, meddelade företaget i en børsmelding på morgonen.

Budet är på tio kronor per aktie och värderar företaget till 4,65 miljarder kronor.

Ecit-aktien steg med 28,95 procent, till en kurs på 9,62 kronor per aktie.

Aksjen var en av dagens mest omsatte på Börsen.

Databrikkeaksje upp

Nordic Semiconductor (NOD) är en annan av dagens vinnare på börsen och bland de mest omsatta aktierna för dagen.

DNB Markets har ändrat rekommendationen för databrikkeaksjen från behåll till köp och ökat kursmålet till 160,14 kronor.

Aksjen steg med 4,56 procent och avslutade dagen med en slutkurs på 141,15 kronor per aktie.

Så gick det med några av de övriga omsatta aktierna på torsdagen:

– Equinor steg svagt med 0,05 procent
– Norsk Hydro föll med 2,22 procent
– DNB föll med 0,84 procent
– Aker BP föll med 1,06 procent
– Subsea 7 föll med 1,81 procent

Analys:

Idag såg vi en blandad bild på börsen, med vissa företag som lyckades bra medan andra hade en nedgång. Oljepriset påverkade också marknaden, vilket ledde till att huvudindexet avslutade dagen med en nedgång på 0,53 procent. Inte desto mindre fanns det vinnare som Nordic Semiconductor och Ecit, vilket visar på möjligheterna till god avkastning för investerare. Det är viktigt att följa marknaden och analysera trender för att fatta kloka beslut när det gäller ens egna ekonomi och investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version