Enorma nedgångar på Wall Street och svaga nyckeltal skickar de asiatiska aktiemarknaderna rakt ner. Teknikindexet Nasdaq föll med 2,30 procent under hela handelsdagen torsdag. De asiatiska börserna följer nedgången på Wall Street på fredagen, med Tokyo-börsen i spetsen med en nedgång på nästan 5 procent. Börsdagen i Tokyo ser ut att bli den värsta på över fyra år enligt Reuters.

Styrkelsen av yen tillsammans med svagheter inom tekniksektorn förväntas ha en betydande påverkan på de asiatiska aktiemarknaderna enligt Manish Bhargava, fondschef på Straits Investment Holdings i Singapore, i en intervju med Bloomberg.

Aktuell status klockan 6:30 norsk tid:
– Tokyo-börsen faller med 4,69 procent
– Hang Seng i Hongkong är ned med 2,05 procent
– Kospi i Seoul är ned med 3,31 procent
– Shanghai Composite faller med 0,45 procent
– ASX 200 i Sydney är ned med 2,07 procent
– FTSE Straits Times i Singapore faller med 1,01 procent

För mer information om varför aktier, guld och dollarn ökar i värde, läs på E24+.

Förväntningar på en bred nedgång råder samtidigt som valutorna yen och schweizisk franc stärks, vilka betraktas som “säkra hamnar” för investerare. En rad teknikföretag har levererat svaga resultat, vilket har påverkat asiatiska chipproducenter.

Svaga nyckeltal från USA, som visar att fler amerikaner än väntat har ansökt om arbetslöshetsförmåner för första gången, samt att industriaktiviteten i USA har sjunkit till det lägsta på åtta månader, enligt Reuters, bidrar till den markanta nedgången på Wall Street.

Spekulationer om att Fed kunde ha agerat för sent med räntesänkningar och att industri- och arbetsmarknadsdata pekar mot recession, oroar investerare enligt Billy Leung, investeringsstrateg på Global X Management, i en intervju med Bloomberg. En resession i USA skulle också skada Asien, enligt Leung. Senare idag publiceras den viktiga jobbrapporten Nonfarm payrolls, som visar antalet nya jobb som skapades i USA föregående månad.

Analys:
Den globala ekonomin påverkas av nedgångar på Wall Street och de asiatiska marknaderna, vilket kan leda till minskad tillväxt och ökad osäkerhet för investerare. Svaga nyckeltal från USA indikerar en potentiell recession, vilket kan ha långtgående konsekvenser för världsekonomin. Det är viktigt för investerare att vara medvetna om dessa risker och förbereda sig på eventuella marknadsreaktioner.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version