Perseus Karlström om hatet efter OS: “Tragiskt”

Perseus Karlström, 34 år, har delat med sig av sina ekonomiska förutsättningar och möttes av hat. Den svenska gångaren hade sin OS-uppladdning förstörd av virusinfektioner och slutade på en 21:a plats. Nu har han även drabbats av bihåleinflammation.

Det blev ingen OS-medalj för Karlström denna gång heller, och besvikelsen var enorm efter loppet på torsdagen. Mitt i bedrövelsen har han även tvingats hantera hat i sociala medier.

34-åringen delade ett meddelande på Instagram där någon önskade att han skulle dö. Karlström kommenterade detta som “tragiskt” och påpekar att det är svårt att hantera sådana kommentarer.

Han har även fått kritik för sina ekonomiska förutsättningar och sitt uttalande om att överväga att byta landslag till Mexiko. Karlström står dock fast vid sin åsikt att Sverige behöver förbättra sitt stöd till idrottare och frågar om landet verkligen vill ha elitidrottare.

Analys: Perseus Karlströms berättelse visar på de svårigheter idrottare kan möta, både på och utanför banan. Hat och kritik i sociala medier kan påverka deras mentala hälsa och motivation. Dessutom pekar Karlströms erfarenheter på vikten av att samhället stödjer och uppmuntrar idrottare för att främja en hälsosam och framgångsrik idrottskultur.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version