Anders Arborelius kan vara en möjlig påvekandidat, men spekulationer bör tas med en nypa salt

I april pekades den svenske biskopen och kardinalen Anders Arborelius ut som en möjlig påvekandidat när han hamnade högt uppe på franska Le Figaros lista över tänkbara efterträdare till påve Franciskus.

I en intervju med tidningen Dagen säger Arborelius att han inte tyckte om spekulationerna och menar att det är ”bristande hänsyn” till den nuvarande påven att spekulera kring hans efterträdare.

– Men det var lite blandade känslor. Man blev faktiskt lite förskräckt: Kan det verkligen vara så illa med kyrkan att de inte hittar någon annan? Men det var också lite lustigt: Hur har de kunnat komma på det?, säger han.

Anders Arborelius säger också att spekulationerna bör tas med en stor nypa salt.

– Det finns vad man kallar vatikanister, som har till uppgift att göra gissningar och ta fram allt slags rykten, så det får man nog avfärda ganska snabbt. Det är lösa spekulationer som man inte får fästa något avseende vid.

Analys:
Anders Arborelius, en framstående svensk biskop och kardinal, har dykt upp som en möjlig kandidat för påveposten enligt franska medier. Trots detta uppmanar han till försiktighet med spekulationerna och påpekar att det är viktigt att respektera påve Franciskus nuvarande position. Spekulationer om påvevalet bör tas med en nypa salt och betraktas som lösa rykten snarare än fakta. Det är viktigt att inte låta sig luras av sådana spekulationer utan att avfärda dem som vad de är – spekulationer.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version