Investera i aktiemarknaden trots nedgången – råd från analytiker Nils Kristian Knudsen

Att inte sälja av dina fonder även om värdena sjunker på grund av börsfallet är den tydliga rekommendationen från analytikern Nils Kristian Knudsen på Handelsbanken. Enligt Knudsen är det en del av att investera i aktiemarknaden att ta risker som är anpassade till ens egen ekonomi.

Många norrmän har sina spar- och pensionspengar i långsiktiga aktiefonder och kan uppleva det som dramatiskt när deras sparande minskar snabbt på grund av den pågående börsnedgången, både internationellt och nationellt. Trots att det har förekommit krascher och djupa fall tidigare påpekar Knudsen att historien visar att nedgångar är temporära och att aktiemarknaden generellt sett ger god avkastning på lång sikt.

Vi har haft en lång period av tillväxt och relativt stabila marknader med små svängningar, men det är naturligt att det sker fluktuationer. När svängningarna är så stora som de är nu kan det upplevas som extra påfrestande, säger han.

Analyserat och förstått: Trots börsfallet är det viktigt att inte panik sälja dina fonder. Historiskt sett har aktiemarknaden gett god avkastning på lång sikt, även om det kan vara svårt att hantera kortsiktiga nedgångar. Det bästa rådet är att ha en långsiktig investeringsstrategi som är anpassad till din egen ekonomi för att klara av volatiliteten på marknaden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version