Sovesalen på Vestlandet har overraskande mange søkjarar – bekymringar for studentar uten bolig denne hausten

Styreleiar Amalie Lunde i Studentskipnaden på Vestlandet (Sammen) er overraska over det høge talet på søkjarar til sovesalen på Fantoft. Med studiestarten rett rundt hjørnet, er det all grunn til bekymring for studentar som enno ikkje har sikra seg ein stad å bu.

Det er plass til 21 studentar på sovesalen, og allereie har elleve studentar reservert ein plass. Dette er ein betydeleg auke samanlikna med same tid i fjor, då det ikkje var nokon reservasjonar så tidleg.

Ifølgje Lunde utgjer gutar 70 prosent av søkjarane til sovesalen, noko ho trur kan skuldast det stramme boligmarkedet i Bergen. Ho peikar på ein auke i etterspurnaden etter jenter til jentekollektiv eller eldre leigetakarar, og det kan vere utfordrande for unge gutar å finne ein stad å bu.

I fjor nytta 25 personar seg av sovesalen, men Lunde trur talet vil auke i år. Med ein lengre boligkø og eit pressa privatmarked, er det ei reell bekymring for fleire studentar som kan ende opp på sovesalen.

Det er viktig å merke seg at studentar på sovesalen vil bli prioritert dersom det blir ledige studentbustader. Samtidig har andelen søkjarar til studentbustader gått ned dei siste vekene, noko som kan skape ein viss rom for studentar på venteliste.

Tilbodet om sovesalen gjeld ut august, og Studentskipnaden jobbar aktivt med å finne ei løysing for studentar som kan ende opp utan bolig. Med tanke på fjorårets situasjon, der det vart løyst i siste liten, er det ekstra bekymringsfullt i år.

Det er viktig for studentar å være førebudd på ein potensiell situasjon der dei kan trenge ein alternativ bustadsløysing, og å søkje tidleg for å unngå å stå utan ein stad å bu. Med eit stramt boligmarked og auka etterspurnad, er det viktig å vere proaktiv og tenkje langsiktig når det gjeld val av bustad under studietida.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version