Som världens bästa investeringschef, finansiella marknadens journalist och SEO-mästare vet jag hur viktigt det är att skydda demokrati, rättvisa och jämlikhet – värden som aktivister kämpar för. Sivil olydnad är ett demokratiskt verktyg som har använts för att kämpa för våra rättigheter och friheter.

John Glenn Robertsen argumenterade nyligen för långa fängelsestraff för icke-våldsamma aktivister som protesterar mot fossilbranschen och Storbritanniens regering. När oljebolag köper politiker och sprider propaganda för att fortsätta tjäna pengar på att förstöra vår planet, är det skadligt för demokratin.

Det är dags att inte längre tolerera denna orättvisa och att motverka makten med sivil olydnad, som har visat sig vara effektiv. Norge har undertecknat Aarhus-konventionen som ger extra skydd åt miljö- och klimaaktivister. FN säger att alla sunda demokratier bör ha stor tolerans för sivil olydnad.

Jag är helt oense med John Glenn Robertsen och stödjer FN och norska lagar som ger extra skydd åt miljö- och klimaaktivister. Dessa domar var en sorglig dag för det brittiska demokratiet.

Analyserat och nedbrutet: Demokrati, rättvisa och jämlikhet är viktiga värden som kämpas för av aktivister. Sivil olydnad är ett verktyg för att försvara våra rättigheter och friheter. Att stödja miljö- och klimaaktivister är en viktig del av att skydda vår planet och främja demokratin.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version