Jakob Ingebrigtsen nära kollision med kameraman på väg till OS-finalen på 5000 meter

Jakob Asserson Ingebrigtsen gjorde en enkel resa till finalen på 5000 meter i OS, men en nära olycka med en ouppmärksam kameraman skapade stor dramatik.

Onsdagens kvalificering var mycket bekväm för Ingebrigtsen. 23-åringen låg helt i slutet av fältet, men hade inga problem att avancera när finalbiljetterna skulle delas ut.

Mot slutet av loppet höll det dock på att gå riktigt illa när Ingebrigtsen nästan kolliderade med en kameraman i en kurva. Kameramannen hade ouppmärksamt placerat sig på löparbanorna.

– Det är något som inte ska hända. Som tur var hade jag bra överblick, var välplacerad och låg lite utanför banan. Därför kunde jag springa bra på utsidan, sa Ingebrigtsen till NRK, innan han tillade:

– Det förstör definitivt för många. Det är amatörmässigt. Det borde inte hända. I alla fall inte i OS. Alla som är på en friidrottsbana vet att de ska vara uppmärksamma när de är i bana ett och två.

Händelsen fick flera att reagera.

– Det kunde blivit fult. Han måste se upp med den mannen där med kameran. Han följer inte med alls. Jakob gestikulerar också. Sånt är farligt, sa NRK:s kommentator Jann Post.

– Det där var läskigt. En kameraoperatör som följde spjutkvalificeringen för kvinnor stod mitt på löparbanan när hela fältet kom dundrande. Som tur var gick det bra, sa Vebjørn Rodal.

Ingebrigtsen vann sitt heat före Biniam Mehary från Etiopien. Därmed kopierade han landsmannen Narve Gilje Nordås, som också vann sitt kvalificeringsheat på onsdagen.

I frånvaron av de ugandiska stjärnduon Joshua Cheptegei och Jacob Kiplimo är Ingebrigtsen en av de stora guldfavoriterna på distansen. Fenomenet från Sandnes har tre EM- och två VM-guld på 5000 meter, men saknar OS-titeln i samlingen.

Analys:
Jakob Ingebrigtsen kvalificerade sig enkelt till finalen på 5000 meter i OS, trots en nära kollision med en kameraman. Incidenten visar på vikten av uppmärksamhet och säkerhet inom friidrott. Ingebrigtsen är en av favoriterna att vinna guld, men har tidigare misslyckats att försvara sitt guld från Tokyo. Efter att ha förlorat i finalen på 1500 meter, är pressen hög inför finalen på 5000 meter där han hoppas kunna ta hem segern.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version