DNB-kunder nettosålde fonder för 535 miljoner kronor under börsoron. Bankens investeringsdirektör anser ändå att småsparare har haft mer is i magen nu än tidigare.

Investeringdirektören i DNB Wealth Management, Tore André Lysebo, kommenterade den senaste tidens händelser på börserna. Enligt honom har det varit en “extrem ökning” i inloggningar på DNBs plattformar. Kundaktiviteten har varit hög, med 50 procent fler kunder än vanligt som loggade in i DNBs Spare-app på måndag och tisdag.

Under den senaste perioden sålde DNBs privatkunder fonder för över 535 miljoner kronor, men var mer offensiva när det gäller enkla aktier. Kundarna nettoköpte enkla aktier för 256,8 miljoner kronor under samma period, med en stark köpintresse på tisdagen efter att börsen hade fallit kraftigt på måndag.

Även om stora summor drogs ut ur fonder under de oroliga dagarna, så visar Lysebo att småsparare verkar vara mer lugna nu än tidigare vid liknande händelser på börsen. Han tror att erfarenheterna från pandemin kan ha lärt dem att marknaden kan svänga och att det är en del av riskerna med att äga aktier.

För de som är intresserade av vilka aktier och fonder som handlades mest under denna period, finns en översikt nedan:

Nettosalg av aktier:
– TGS: Netto salg 16 miljoner kronor
– Telenor: Netto salg 11 miljoner kronor
– Subsea 7: Netto salg 11 miljoner kronor

Nettoköp av aktier:
– Vår Energi: Netto köp 60 miljoner kronor
– DNB Bank: Netto köp 47 miljoner kronor
– Equinor: Netto köp 28 miljoner kronor

Fondhandel:
– DNB Global Indeks: Netto salg 55,5 miljoner kronor
– DNB Teknologi: Netto salg 155,9 miljoner kronor
– DNB Norge Indeks: Netto köp 4,3 miljoner kronor

Sammanfattningsvis har det varit en intensiv period på börsen, men småsparare verkar ha hanterat situationen bättre än tidigare och visar mer tålamod och förståelse för marknadens svängningar. Det är viktigt att vara medveten om riskerna och vara beredd på att marknaden kan vara volatil.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version