Karsten Warholm misslyckades med att hålla jämna steg med Rai Benjamin och sprang in till silver i OS-finalen på 400 meter häck i Paris på fredagen.

Det var en episk kamp mellan Warholm och Benjamin, där Benjamin tog ledningen och korsade mållinjen på 46,46, vilket är hans bästa tid för säsongen. Warholm hamnade slutligen en bit bakom och tog silver på 47,06.

Warholm hade ännu inte lyckats besegra Benjamin i något lopp under 2024, och inte heller i OS lyckades norrmannen. Warholm stötte på problem med en häck längs vägen och hamnade på efterkälken.

Det var ett fantastiskt lopp av Rai. Han sprang relativt felfritt medan Karsten gjorde några misstag. Så är det med häcklopp, och det är inte heller så illa med silver, sa Warholms tränare Leif Olav Alnes till NRK.

Även brasilianska Alison dos Santos har visat god form i år, men i OS har han haft svårt att hitta toppfarten. Han var aldrig nära att utmana Benjamin om guldet i OS-finalen, men slutade inte alltför långt bakom Warholm. Dos Santos tog bronset på 47,26.

Warholm vann guld i Tokyo för tre år sedan med världsrekordet 45,94. På fredagen jagade han att bli den andra i OS-historien att försvara sitt guld. Det har inte hänt sedan 1960.

Analyserat och nedbrutet för enklaste förståelse: Karsten Warholm, en av världens främsta häcklöpare, misslyckades med att vinna guld i OS-finalen på 400 meter häck och slutade istället på andra plats. Rai Benjamin visade upp en imponerande prestation och tog hem guldet. Trots detta var det en spännande kamp där Warholm kämpade med en häck och förlorade sin ledning. Hans tränare var nöjd med silvermedaljen och berömde Benjamins prestation. Dos Santos från Brasilien tog bronset. Warholm försökte försvara sitt guld från Tokyo 2016 men lyckades inte och nu är hans mål att fortsätta kämpa och återta titeln i framtida tävlingar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version