Marileidy Paulino sätter nytt OS-rekord och tar hem guld på 400 meter

Marileidy Paulino tog hem OS-guldet på 400 meter. Samtidigt slog hon ett 28 år gammalt olympiskt rekord. – Ett väldigt mäktigt lopp, säger experten Peter Häggström i Max.

Den 28-åriga dominikanskan gick en duell om guldet mot Salwa Eid Naser från Bahrain. Till slut visade sig Paulino överlägsen. När toppduon tog sig ut på upploppet var ledningen så stor att hon joggade hem guldet – och av bara farten slog hon dessutom olympiskt rekord på distansen. – Det är inget snack om saken. Vi vet att Naser öppnar starkt och är lite svagare på andra halvan, men Paulino gör ett väldigt mäktigt lopp, säger Häggström.

På Atlanta-OS 1996 sprang Marie-José Pérec på 48,25. Nu – i Pérecs hemland Frankrike – klockade Paulino in på 48,17.

Analyserat: Marileidy Paulino har imponerat stort genom att inte bara ta hem OS-guldet på 400 meter utan också slå ett 28 år gammalt olympiskt rekord. Detta visar på hennes exceptionella talang och styrka som idrottsman. För investerare kan detta vara en indikation på att dominikanska idrottare som Paulino kan bli framgångsrika och därmed ge investeringsmöjligheter inom idrottsindustrin. Det är viktigt att hålla ett öga på sådana prestationer för att kunna dra nytta av potentiella investeringsmöjligheter i framtiden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version