Nikola Vasic räddade poäng åt BP mot Hammarby – oavgjort i målfesten

Hammarby föll ihop på hemmaplan. Nikola Vasic blev poängräddare för BP. – Vi blir rädda, säger Hammarbys tränare Kim Hellberg i Max efter den oavgjorda målfesten. Bajen ledde med två mål i halvtid och såg ut att förlänga sin allsvenska segersvit. Sedan klev Nikola Vasic in i handlingarna. BP-forwarden reducerade kort efter paus – och med knappa tjugo kvar fullbordade han upphämtningen med sitt andra för kvällen och elfte för säsongen. – Jag missar öppna mål, det är jag bra på. Men sen sitter de här konstiga, säger han i Max efter att ha klättrat till andraplatsen i skytteligan.

Fler mål blev det inte och matchen slutade 3–3. – 3–2-målet kommer ganska direkt och det blir en mental aspekt. Jag upplever att vi känner att vi har mycket att förlora, kanske mer än någonsin. Vi blir rädda för det vi har (ledningen) på ett sätt vi inte blivit förut. Andra halvlek är inte bra alls, säger Kim Hellberg. I första handlade det mesta om Hammarbys vänsterkant.

Vänsterbacken Shaquille Pinas spräckte nollan tidigt. Sedan slog BP ett inlägg från samma sida, som hemmalagets Victor Eriksson styrde in i eget mål. Därefter slog formstare vänsteryttern Bazoumana Toure, 18, till med två nya mål och såg till att Bajen gick till halvtid med 3–1-ledning.

Krysset innebär att Hammarby tappar poäng igen efter tre raka segrar i allsvenskan. BP hade två taka trepoängare inför matchen. Texten uppdateras.