Raser BBC Breakfast-tittare ‘stängde av sina TV-apparater två minuter in i programmet’ när de kritiserade Sally Nugent och Jon Kay för att ‘prata med tittarna hemma som barn’. Under måndagens avsnitt av BBC-chattshowen tog missnöjda fans till X, tidigare känt som Twitter, för att ventilera om Sally, 53, och Jons, 54, presentationsteknik. Påstående att de båda pratar ned till sin publik kommenterade en arg tittare: ‘#bbcbreakfast med Jon Kay och Sally Nugent skulle inte vara fel på CBeebies. De presenterar det som om det är nyheter för små barn.’ Medan en annan tittare rasade: ‘#bbcbreakfast detta är nyheter för 5-åringar. Dåraktiga Sally använder den där dumma rösten igen. Det här är mer som Play School Breakfast TV.’ Samtidigt klagade en tredje: “Orkade 2 minuter med #bbcbreakfast innan jag var tvungen att stänga av. Sally vad-hon-nu-heter med sin sorgsna, sympatiska röst och woke nonsens. Får mig bara att vilja kräkas. Det är 08.00 på måndag. Pigga upp och var mer positiv. Herregud det är deprimerande dag efter dag. Snyfthistoria efter snyfthistoria.”

Under avsnittet berättade modellen Chloe Ayling, 27, för BBC hur folk fortfarande kallar henne lögnare sju år efter att hon blev kidnappad. Chloes prövning började i juli 2017 när hon lockades från London till Italien med löftet om en fotografering av Lukasz Herba, som drogade henne och tog henne till en avlägsen bondgård i en resväska. Lukasz sa att hon skulle säljas online om hon inte kunde betala en lösensumma på 300 000 dollar (cirka 230 000 pund). Han frigav henne till den brittiska konsulaten i Milano sex dagar senare. Men Chloe mötte år av tvivel om hennes prövning med människor som anklagade henne för att fejka sin bortförande, dra nytta av det och vara inblandad i en PR-stunt. Hon sa: ‘Jag känner att min röst aldrig hördes då och den överröstades verkligen av negativiteten om kanske hur jag klädde mig eller presenterade mig själv eller det faktum att jag inte var känslomässig.’ ‘Så jag är glad att det kan bara läggas ut och fakta kan visas visuellt så att människor kan förstå en sådan komplex historia.’ Chloes historia berättas i en ny sexdelars BBC-serie, Kidnappad: Chloe Ayling Story. Serien, som följer Chloes upplevelse av att bli kidnappad och mediestormen som följde, är baserad på polisintervjuer, rättsgenomgångar och personliga konton – med vissa scener skapade för dramatiska ändamål.

Det kommer efter att BBC Breakfast såg två presentatörer ersättas i ännu en programväxling – men det var ‘andlös’ Carol Kirkwood som stal showen i en figurnära blå klänning. Programmets måndag till onsdag-presentatörer John Kay och Sally Nugent syntes inte förra veckan när morgonprogrammet fortsatte göra förändringar inför OS. Istället tog Ben Thompson och Sarah Thompson rodret på den röda soffan för att läsa de främsta nyheterna. Men de överglänstes av väderkvinnan Carol, 62, som såg fantastisk ut i en åtsittande blå klänning med mittlånga ärmar. Tittare strömmade till X, tidigare Twitter, för att berömma Carols look, strålande: ‘Andlös i blått. Wow.’ De fortsatte: ‘Ser helt underbar ut’; ‘Bonnie, blå, vacker Carol’; ‘Mycket vacker.’

Och det var inte det enda som förändrades – BBC:s täckning av Olympiska spelen började klockan 6:45 på BBC One, vilket innebar att BBC Breakfast tvingades byta till BBC Two mitt i sändningen. Morgonprogrammet följde samma format förra veckan och hade kritiserats för att klippa bort viktiga segment som lokalnyheter och väderleksrapporter. Dessutom är Ben’s ersättare John normalt ihopparad med Luxmy Gopal, istället för Sarah. Sally, 52, ersattes i slutet av juli, med Jon, 54, som presenterade med Nina Warhurst istället. Det kom bara en dag efter att fans av programmet lämnades rasande när Ben Thompson stod in för Jon på tisdagen. BBC Breakfast nämnde inte varför Sally saknades i programmet. Trots förändringen – tyckte vissa tittare att Nina gjorde ett bra jobb när hon pratade om de tragiska knivhuggningarna i Southport som en del av nyheterna.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version