Greklands regering har beordrat evakuering av sjukhus och hem i närheten av Aten, där brandmän kämpar för att få kontroll över de våldsamma skogsbränderna.

Söndagen kunde röken från skogsbränderna ses ända in till centrala Aten, vid den grekiska nationalförsamlingen. Foto: Derek Gatopoulos / AP / NTB

Hundratals brandmän och ett antal brandflyg jobbar på måndagen febrilt för att försöka få kontroll över lågorna, som redan har slukat träd och flera hus.

Förutom de flera tusen människor som evakuerades från minst åtta byar på söndagen, har nu också flera andra samhällen i utkanten av den grekiska huvudstaden evakuerats.

Strax efter klockan 5 på morgonen fick invånarna i Nea Penteli och Palaia Penteli evakueringsvarning, enligt den grekiska tidningen Ekathimerini. Kort därefter skickades också varning till invånarna i Drafi, Dioni, Damarasi, Daou Penteli, Anatoli och Agios Spiridonas.

Ytterligare byar uppmanas att vara beredda att evakuera med kort varsel.

Analys:
Skogsbränderna i Grekland fortsätter att härja med stor intensitet, vilket har tvingat myndigheterna att beordra evakueringar för att skydda liv och egendom. Situationen är mycket allvarlig och kräver stora insatser från brandmän och räddningstjänster för att få kontroll över lågorna och minimera skadorna. Människor i området måste följa anvisningarna från myndigheterna och vara beredda på att agera snabbt om evakuering blir nödvändig för deras säkerhet. Det är viktigt att vara medveten om den pågående krisen och vara redo att hantera dess påverkan på samhället och ekonomin.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version