Norska flyplasser upplever en ökning av utländska turister i juli månad

Avinor rapporterar att 4,9 miljoner resenärer passerade genom norska flygplatser i juli månad. De förväntar sig också att antalet utländska turister på norska flygplatser kommer att öka i framtiden.

Utländsk trafik på norska flygplatser ökade med 7 procent jämfört med förra året enligt färska trafiksiffror från Avinor för juli månad.

Direktören för trafikutveckling på Avinor, Gaute Skallerud Riise, säger att juli-trafiken till utlandet har varit starkare än förväntat, med både nordmän som söker varmare klimat och utländska turister som söker “kyligare upplevelser”.

Totalt sett var det 3 procent fler passagerare genom Avinors flygplatser i juli jämfört med förra året. Inrikesresandet minskade med 1 procent medan antalet utrikesresenärer ökade med 7 procent.

Enligt Avinor beror nedgången i inrikesresandet på en minskning av antalet flygningar, vilket har lett till en minskad tillgänglighet på marknaden. Direktör Riise påpekar dock att flygplanen som flyger är fullare än tidigare.

Analys:
Denna artikel visar på en ökning av utländska turister på norska flygplatser, vilket kan indikera en positiv trend för turismnäringen i Norge. Den minskade inrikesresandet kan vara ett resultat av färre flygningar, men den högre beläggningen på flygplanen kan vara ett tecken på ökad effektivitet och lönsamhet för flygbolagen. För investerare kan detta innebära intressanta möjligheter inom turism- och flygindustrin.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version