Måndag vinglar New York-börsen efter förra veckans turbulens. Denna vecka riktas ögonen mot en rad nyckeltal. Wall Street öppnade med uppgång måndag, men kort tid efter har vinden vänt. Tek-indexet Nasdaq stiger med 0,48 procent, den breda S&P 500-indexet är upp med 0,18 procent, medan Dow Jones faller med 0,3 procent.

Fredag avslutade Wall Street en turbulent vecka med bred uppgång. Förra måndagen var det stor oro på världens börser efter svaga arbetsmarknadstal från USA, vilket skapade rädsla för att ekonomin är på väg in i en recession. S&P 500-indexet föll med 2,99 procent förra måndagen, vilket var den största nedgången på en dag för indexet sedan september 2022.

Analyschefen Lori Calvasina på RBC Capital Markets är optimistisk och tror att en tillfällig botten nåddes den 5 augusti. Samtidigt utesluter hon inte att marknadsoron kan fortsätta om viktiga nyckeltal fortsätter att misslyckas. Valuta- och penningpolitikchefen på DZ Bank, Sonja Marten, påpekar att marknaden vanligtvis är mycket volatil i augusti på grund av lägre likviditet.

Onsdag kommer färska inflationsdata (KPI) från USA. KPI-inflationen dämpades till 3,0 procent i juni jämfört med samma månad föregående år. Marknadens ögon är också riktade mot producentprisindexet som publiceras på tisdag och färska detaljhandelstal som kommer på torsdag. Det är viktigt att följa dessa nyckeltal noggrant för att förstå hur de kan påverka marknaden och ekonomin.

Analysen visar att trots turbulensen på börsmarknaden finns det fortfarande hopp om en återhämtning och att investerare bör vara medvetna om potentiella risker och möjligheter i den nuvarande ekonomiska situationen. Det är viktigt att vara väl informerad och ha en plan för att hantera eventuella svängningar på marknaden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version